Det er ikke første gang Norges fotballforbund straffer spillere for kampfiksing
Det er ikke første gang Norges fotballforbund straffer spillere for kampfiksing

Kampfiksing i 2000 førte til utestengelse og bot

– Vi får tre poeng, så er 10 000 kroner dine.

Hør den oppsiktsvekkende telefonsamtalen fra 2000 i videovinduet over!

Norsk fotball er i sjokk etter søndagens avsløringer om mulig kampfiksing. Mandag leverte Norges fotballforbund sin anmeldelse til politiet, etter at søndagens oppgjør mellom Ull/Kisa og HamKam i Adeccoligaen ble utsatt på grunn av mistanker om uregelmentert spill.

Det er derimot ikke ukjent for NFF at kampfiksing rammer norsk fotball.

For tolv år siden kunne TV 2 avsløre kampfiksing i en kamp mellom Skjervøy og Senja. En Senja-spiller ble utestengt i tre måneder - og idømt en bot på 2000 kroner for å ha skadet fotballens anseelse da han tilbød Skjervøys målvakt 10 000 kroner for å vere slepphendt i 2. divisjonsoppgjøret.

Les også: Hallén: – Vi har gitt politiet all informasjon vi sitter på
Les også: Asker varslet NFF om oppsiktvekkende resultat

Senja-spilleren hadde dagen før lagt igjen en beskjed på telefonsvareren til Skjervøys keeper, hvor det tydelig kom frem at kampen skulle avgjøres på forhånd.

Dette er hva som ble lagt igjen på telefonsvareren:
«Et mulig forslag kan bli aktuelt for morgendagen. I går pratet jeg med styret, og fikk klart signal til å tilby 10.000 kroner. Det er en eller annen som kan påvirke resultatet slik at vi får tre poeng i morgen. Det letteste for meg, er å ta kontakt med deg. Vi kan si at hvis det er 0-0, 1-1 eller 2-1 til dere, så kan du et par store blemmer. Du kan si at du fikk blackout. Jeg driter egentlig i hvilken grunn du gir styret, men det viktigste er at vi får tre poeng, så er 10.000 kroner dine».

Les også: Ull/Kisa: - Vi foreslo å avvikle kampen uten spilleren
Les også: Østsiden: – Det er vel ingen som gjør dette med vilje?

Ledelsen i Senja mente bestikkelsen var ment som en spøk, men tok sterk avstand fra hendelsen og bestemte seg for å straffe spilleren.

Den dømte mente også selv at saken ble «blåst opp».

- Jeg føler dette har gått over alle støvelskaft. Jeg mener det er en opplagt spøk, men det ble langt mer alvorlig, sa Senja-spilleren selv til TV 2 Sporten.

Kampen ble likevel spilt, og Senja vant 3-1.