Parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet Siv Jensen besøker oss på «Sommertid»-taket i kveld. Hun har med seg hvitløk og friske urter som hun skal bruke til røyking av fisken.

Grønnsaksstuing

200 g gulrot

150 g kålrot

50 g sellerirot

1 stk purre

2 ss margarin

4 ss hvetemel

3 dl grønnsakbuljong

1 dl melk

salt

pepper, hvit

Muskat

Kok grønnsakene passe møre i lettsaltet vann. Lag en lys saus av margarin, hvetemel, grønnsaksbuljong og melk. Bland sammen og smak til med salt, hvit pepper og muskat.

Røyking av fisk

Makrell eller torsk

Det man trenger for å varmrøyke er et Abu-apperat. Et Abu apperatet får ma kjøpt på de fleste viltbutikker. For å bruke det trenger man Rød-sprit, bjørkespon som også kan kjøpes og einerbær. Strø flis og einer i bunnen av apperatet. Fyll rød-sprit i tenneren legg fisken i trekk over lokket og tenn opp.

Filliter fisken, krydder demn godt på kjøtt isa og la dem stå kjølig natten over. Legg filetene på rista i abu apperatet, tenn opp og vent. Når spriten har brent ut er fisken ferdig. Det sitter pein i fileten, disse fjernes enklest etter røyking da slipper kjøttet bedre. Stryk over fileten fra halen mot hodet, du vil kjenne beina som stikker opp, bruk en pinsett til å trekke dem ut med.