Høyre og Fremskrittspartiet (Frp) ville fått flertall på Stortinget med 89 mandater dersom det var stortingsvalg i morgen.

LES OGSÅ: Arbeiderpartiet størst på ny gallup

LES OGSÅ: Helblått flertall på ny måling

Borgerlig flertall

Høyre går tilbake med 1,7 prosentpoeng til en oppslutning på 32,2 prosent, mens Frp går forsiktig fram med 0,7 prosentpoeng til 18,2 prosent på målingen Sentio har laget for Nationen og Klassekampen i juli.

Sammen med Kristelig Folkeparti (KrF) og Venstre har den borgerlige siden et solid flertall med 106 mandater av 169 mulige.

– Akkurat nå er det en ugunstig politisk situasjon for de rødgrønne, sier valgforsker Bernt Aardal.

LES OGSÅ: Arnstad og Slagsvold Vedum inn i regjeringen

Ingen umiddelbar effekt

Senterpartiet lå på sperregrensen på forrige måling, men får nå en oppslutning på 4,7 prosent.

– Utgangspunktet mitt er at alle meningsmålinger som går i rett retning, er positive. Vi er nå tilbake til nivået fra før jordbruksoppgjøret. Det tyder på fornyet tillit hos velgerne og at de har tro på våre nye statsråder, sier Sp-partisekretær Knut M. Olsen til Nationen.

I midten av juni overtok Marit Arnstad (Sp) som samferdselsminister etter Magnhild Meltveit Kleppa (Sp). Samtidig gikk Lars Peder Brekk (Sp) av til fordel for Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Eksperter tror ikke statsrådsbyttene har hatt en umiddelbar effekt for oppslutningen.

– Partiet og regjeringen sliter. Det kan så klart være en styrke at Marit Arnstad har sittet i regjering før, men i bunn og grunn har det nok lite å si, sier valgforsker Bernt Aardal.

LES OGSÅ: Danse-Trygve skal finne takten med bøndene

Ap mest fram

På målingen får regjeringskollega SV 3,7 prosent (+ 0,2) siden juni, men er fortsatt under sperregrensen. Arbeiderpartiet går mest fram blant de rødgrønne og ender på 29,9 prosent (+ 2,1).

TNS Gallups måling for TV 2 for juli viser at Arbeiderpartiet er Norges største parti, og har dermed avsluttet tre måneder med Høyre-dominans.

Sentio-målingene viser at KrF går opp til 4,7 prosent, Venstre får 5,4 prosent (- 0,7) og Rødt får 0,8 prosent (- 0,9) Miljøpartiet De Grønne står på stedet hvil med 0,7 prosent. (TV 2/NTB)

LES OGSÅ: Her er Audun Lysbakkens største problem