Bergen (TV 2 Sporten): Den 20 år gamle svensken Pontus Engblom er klar for araberne.

Spissen kommer fra AIK og er sannsynligvis tiltenkt å være Nikola Djurdjics erstatter i FKH-angrepet. Stjernespissen er nemlig etter all sannsynlighet på vei bort fra klubben.

- Vi lot oss imponere av Pontus i fjor, da han scoret et tosifret antall mål for Sundsvall i Superettan og var sterkt delaktig i at de rykket opp

- Forsøkt å hente han lenge
FKHs sportssjef, Asbjørn Helgeland, er fornøyd med nysigneringen som slutter seg til klubben 16. juli etter å ha singert en 3,5 års kontrakt mandag.

- Pontus er en bevegelig og kvikk spiss med gode allroundegenskaper som vil passe godt inn hos oss, håper vi, sier Helgeland til tv2.no.

- Vi lot oss imponere av Pontus i fjor, da han scoret et tosifret antall mål for Sundsvall i Superettan og var sterkt delaktig i at de rykket opp. Men AIK ville ikke slippe han i vinter, forteller sportssjefen.

Helgeland legger ikke skjul på at Engblom er tenkt som en erstatter for Nikola Djurdjic.

Alexander Toft Søderlund (t.v) og Nikola Djurdjic (Foto: Ness, Jan Kåre/NTB scanpix)

Kan forsvinne
- Ja, det er mye som tyder på at Nikola kan forsvinne i dette vinduet, så det har vært viktig for oss å få på plass en ny spiss. Han er en spennende spiller med kvaliteter som vil passe godt inn i FK Haugesunds spillestil, beskriver han.

Helgeland vil ikke kommentere overgangssum, men sier Engblom er en «stor» signering for Haugesund.

Går alt etter planen er han spilleklar til kampen mot VIF 3. august.

Decamps forsvinner
Samtidig er det klart at arabernes stødige midtstopper Derek Decamps forlater Haugesund av familiære årsaker.

Franskmannen har to barn som sliter med sykdom og familien velger derfor å flytte hjem til Frankrike.

- Det er veldig synd for Derek, etter at han i år har spilt seg til fast plass og vært god for oss. Men vi har full forståelse for avgjørelsen, sier Helgeland.

Decamps kontrakt går ut den 31. juli og var opprinnelig enig med klubben om en forlengelse. Den blir det nå altså ingenting av.

- Jeg tror han har funnet seg en ny klubb på nivå to i Frankrike, forteller Helgeland til tv2.no.