Nordmenn er ikke bortskjemte når det kommer til solfylte dager på sommeren, men shortsen kommer heldigvis på i ny og ne.

Men for mange er ikke luftingen av beina bare positivt.

Tiltak

Over 80 prosent av alle kvinner i den vestlige verden har cellulitter i større elle mindre grad. Selv om det ikke finnes noe vidundermiddel som fjerner den for godt, er det flere ting du kan gjøre for å forbedre situasjonen, skriver expressen.se.

1. Mosjoner regelmessig. De fleste får cellulitter, men det er vanligere at de synes om man er overvektig. Trening som gir god forbrenning er blant annet å jogge, sykling, stavgang eller rulleski.

2. Spis balansert, og sørg for at du får i deg mye fiber og bra fett. Unngå å spise store mengder hvitt mel og sukker.

Les også: Cellulaze: Ny behandling skal fjerne cellulitter for alltid

3. Minsk saltinntaket for å unngå veskeansamlinger i kroppen.

4. Kutt ned på alkoholen, og dropp røyken. Det påvirker blodsirkulasjonen din, og gjør huden mindre elastisk.

5. Tørrbørst, peel og massér lår og rumpe regelmessig for å øke blodsirkulasjonen.

6. Drikk mye vann. Det hjelper kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer.

Les også: Her er triksene som holder deg ung uansett alder

7. Unngå for mye solslikking. Det gjør også huden mindre elastisk.

8. Cellulittene synes ikke like godt når beina er brune og glansfulle. Smør litt selvbruningskrem, eller anvend en body lotion med skimmer i, for å oppnå effekten.

9. Det finnes en mengde kremer på markedet som skal hjelpe mot cellulitter. Spørsmålet er hvor effektive de er, men en oppstrammende krem som holder huden smidig og elastisk gjør i alle fall at huden ser fin ut.

10. Det finnes mange behandlinger på klinikker som skal hjelpe mot cellulitter - blant annet dypmassasje med radiobølger, vakuumsug, laserbehandling av skadet hud og elektronisk muskelstimulering med infrarød varme. Behandlingene er dyre, og noen fungerer ikke i det hele tatt, mens andre krever gjentatte behandlinger for at effekten skal synes.

11. Har du prøvd å rett og slett bare akseptere at de er der? De aller fleste av oss har ruglete hud bak på lårene, du er absolutt ikke alene.

Les også: Slik får du bort grevinneheng og kulemage