beach (Foto: Illustrasjonsfoto)
beach (Foto: Illustrasjonsfoto)

Slik jukser du deg sexy

Dropp treningen. Dette er tipsene som gjør deg slankere, strammere og mer sexy på stranda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Har du dvask mage? Hengepupper? Appelsinhud? Fortvil ikke! Nå kan du jukse deg sexy på stranda.

Med rett garderobe og litt kosmetisk hjelp kan du fremstå både lettere og strammere, i hvert fall hvis vi skal tro ekspertene.

Smink deg slank

Modellen Candice Swanepoel velger seg forstørrende push up-bikinitopp og truse med sløyfer i sidene for å sette fokus på hoftene. (Foto: Stella Pictures)

Sminke er noe man tradisjonelt holder seg unna på stranda. Kombinasjonen sol og tykk makeup kan gi både skjoldete brunfarge og uren hud. Men hvis du ønsker å friske opp huden også under solen, finnes det nå makeupnyheter som er tilpasset dette, forteller makeupartist og skjønnhetsblogger Therese Dombek.

– En lett farget dagkrem eller flytende foundation kan fint brukes i sola. Er du opptatt av mineralsminke kan du absolutt gå for det, men velg da en flytende variant. Den holder seg lengre pen i varmen, og pudderet kan lett kladde seg i solen, forklarer hun.

Les også: Fem øvelser for stram mage til sommeren

Med noen smarte strøk med pudderkosten kan du ifølge makeupartisten til og med fremstå slankere.

– Legg en highlighter eller lysere concealer på høydepunktene i ansiktet ditt, som toppen av kinnbeina og neseryggen, og skyggelegg under hake, kjeveben og kinnben med et mørkere pudder eller kremskygge for å lage en falsk skygge. Dette vil få fjeset ditt til å se slankere og strammere ut, forklarer Dombek.

De engelske fotballspillerne Michael Gray og Andy Todd viser riktig shortslengde for menn. (Foto: Stella Pictures)

Spray på en sixpack

Selvbruning på boks eller i kabinett er et alternativ for en blek kropp som skal på stranda for første gang. Men noen velger spraytan ikke bare for å bli brun, men også for å fremstå slankere. Anne Ma Låker Myrseth fra kjendisfavoritten St. Tropez spraytan forteller at stadig flere menn oppsøker hudpleiesalonger for å få sprayet på sixpack.

– Vi har registrert en stor økning av menn som vil ha spray tan hos oss. Norske menn velger i stadig større grad bort solarium, og de er blitt mer oppmerksomme både på kreftfaren og på rynker. Men fortsatt er det vel slik at de holder det mer for seg selv enn oss jenter, forteller Låker Myrseth.

– Gutta vil jo gjerne ha en sixpack, og det kan vi fremheve ved å legge mørkere skygger under musklene. Vi kan også «lage» sixpacks ved å spraye mørkere skygger under der musklene egentlig skulle vært, sier hun.

Komiker Jeff Ross velger t-skjorte for å skjule badeballen. Men han kunne også valgt en spraytan for å virke mer muskuløs. (Foto: Stella Pictures)

Les også: 5 tips til å forbrenne kalorier - bare ved å sitte

Finest kropp i kort badeshorts

Trenger du mer hjelp for å fremstå veltrent, er også rett valg av badeantrekk essensielt. I hvert fall hvis vi skal tro stylist og moteblogger Line Kirkhus.

– Menn får finest strandkropp med en shorts som ikke er for lang, mener Kirkhus.

– En speedo kan bli vel kraftig kost, men det finnes en mellomting mellom det og lange shorts i form av små badebukser som er ganske så fine, forteller hun.

Bikinimodellen Miranda Kerr i topp med push up-effekt og truse med bred kant som løfter rumpa.

Juks deg til stor kløft

En bikinitopp med push-up effekt er et godt valg for deg som vil jukse deg en koppestørrelse større. Disse bikinitoppene har spiler som støtter og ekstra vattering som gir løft og illusjon av større byste. Men det finnes også andre alternativer for kvinner som ønsker å motvirke tyngdekraften i sommervarmen. Moteblogger og stylist Line Kirkhus sverger til den minimale bandeau-bikinien for best kløft.

– Den bikinien er også sesongens mest trendy, forteller stylisten.

– Har du litt større bryster kommer de ofte også med en stropp som går rundt og holder bysten oppe. En ekstra fin bonus er at bandeau-toppen er den bikinitoppen som gir minst mulig skille, sier Kirkhus.

Les også: Bli kvitt oppblåst mage

Høyt liv strammer rumpa

Trekantbikinien, med en truse som oftest knytes i siden, er ikke et lurt valg for deg som ønsker å gi en illusjon av smalere hofter. Stylist Line Kirkhus sverger da til en bikinitruse med høyt liv.

– Truser med høyt liv skjuler «love handles», og er best for deg som vil skjule en slapp rumpe eller en rund mage. Små truser med knyting i sidene skal du holde deg unna. De kan lett skjære inn sidene dine, og dermed gjøre at huden henger litt over snorene. Da ser man faktisk tykkere ut enn man er, forklarer hun.

Velg bikinitruse med brede kanter i sidene hvis du vil gi rumpa di et løft. (Foto: Stella Pictures)

Les også: Her er de ti hotteste helsetrendene

Minitruse gir stor rumpe

Å kjøpe en bikini i en størrelse for liten virker kanskje bra på humøret i klesbutikken, men på stranda er en for liten truse det verste du kan gå med hvis du sliter med appelsinhud.

– Du må passe på at underdelen dekker rumpa di ordentlig. Det er mange cellulitter som setter seg der, understreker stylisten.

Sports Illustrated-modellen Anne V. Den gule trusen med bred kant gir rumpa et løft, mens knyting i siden passer best på små rumper. (Foto: Stella Pictures)

Mønster for former

Er du blant dem som gjerne vil gi illusjonen av mer former, er det lurt å se etter fargesterke mønstre, striper og blanke materialer i butikken. En bikinitopp med horisontale striper virker for eksempel forstørrende og gir dermed illusjonen av en større byste. Et annet godt triks er ifølge Kirkhus å velge rett bikinitopp.

– Jeg må igjen trekke fram bandeau-bikinien. Den er kjempefin om man vil ha mer kurver, forklarer hun.

Ligg-rett (Foto: Stella Pictures)

Les også: Slik får du bort grevinneheng og kulemage

Ligg deg sexy

Hva slags stilling du velger å innta på badehånkleet har også mye å si for hvordan kroppen din ser ut, forklarer Kirkhus. Å ligge paddeflat med strake bein er ikke et sjakktrekk for å få sexy sommerformer, skal vi tro stylisten.

Whitney Port demonstrerer hvordanman ikke skal ligge på stranden. (Foto: Stella Pictures)

– Det peneste er å ligge på rygg, og løfte overkroppen litt ved å lene seg på albuene. Å i tillegg bøye beina litt er det aller lekreste. Da flater du ut magen, samtidig som du har full oversikt over hva som går forbi deg på stranda, smiler hun.

Les også: Finn din kroppsfasong og se hvordan du bør kle deg