GÅR TIL SAK: Norges Fotballforbund har rettet et svimlende krav på 25 millioner kroner mot en tidligere samarbeidspartner. Her representert ved Yngve Hallen, Kjetil Siem og informasjonsdirektør Svein Graff. (Foto: Løvland, Marianne/NTB scanpix)
GÅR TIL SAK: Norges Fotballforbund har rettet et svimlende krav på 25 millioner kroner mot en tidligere samarbeidspartner. Her representert ved Yngve Hallen, Kjetil Siem og informasjonsdirektør Svein Graff. (Foto: Løvland, Marianne/NTB scanpix)

NFF-Hallén om kampfiksingen: – Vi har gitt politiet all informasjon vi sitter på

Mandag klokken 12.00 leverte Norges fotballforbund sin anmeldelse om kampfiksing til politiet.

VIDEO: Se Hallén gi siste status i saken i videovinduet over!

Oslo/Bergen (TV 2): Norges fotballforbund (NFF) valgte å utsette oppgjøret mellom Ull/Kisa og HamKam i Adeccoligaen søndag kveld på grunn av mistanker om kampfiksing.

LES OGSÅ: Ull/Kisa-lederen til TV 2: - Vi foreslo å avvikle kampen uten den aktuelle spilleren

Også oppgjøret mellom Østsiden og Follo er under mistanke for resultatmanipulering. I tillegg har Asker varslet NFF etter 7-1-seieren og Frigg.

– Vi har gitt politiet den informasjonen vi sitter på, så må de avgjøre hvem som eventuelt står bak og om det er gjort noe ulovlig som krever siktelser

Leverte anmeldelse
Mandag var det hektisk møtevirksomhet i NFFs lokaler på Ullevaal.

– Nå har vi hatt mange møter og skal levere en anmeldelse til politiet. Vi skal levere den mest fullstendige informasjonen vi sitter på så skal politiet ta saken derifra, forteller fotballpresident Yngve Hallén til TV 2 Sporten.

– Videre skal vi ha informasjonsmøter utover dagen med de involverte klubbene, fortsetter han.

– Hvor mange klubber er involvert?

– Det er de klubbene som har vært nevnt i media, svarer han.

Bekrefter Asker-mistanker
– Er Asker en av de klubbene?

– Ja, Asker er en av de klubbene. Vi møter noen klubber rent fysisk, og noen gir vi informasjon på telefon. Så får politiet videre avgjøre om de skal avhøre personer, opplyser Hallén.

– Det blir spekulert i om svensk mafia er involvert?

– Dette er informasjon politiet skal håndtere. Vi har gitt politiet den informasjonen vi sitter på, så må de avgjøre hvem som eventuelt står bak og om det er gjort noe ulovlig som krever siktelser, svarer Hallén.

LES OGSÅ: TV 2s oddsekspert: – Har sett både spillere og trenere fra øverste nivå spille mot egne lag

hallen
hallen

VIDEO: Se Hallén gi siste status i saken i videovinduet over!

– Levert all informasjon til politiet
– Hva inneholder anmeldelsen konkret?

– Den går i stikkordform ut på den informasjonen vi har fått i saken fra klubbene som har kommet til oss og satt oss på sporet. Vi har levert all informasjon vi sitter på til politiet, svarer fotballpresidenten.

– Blir noen spillere anmeldt?

– Det kan vi ikke si nå. Men det dreier seg om et fåtall spillere her. Det er mange uskyldige som helt sikkert føler seg rammet av dette, og er i en fortvilet situasjon. Men vi må gjøre dette for å komme til bunns i saken. Klubbene som har vært involvert har stilt opp for oss på en eksemplarisk måte, opplyser Hallén.

Ull/Kisa i NFF-møte
Etter en time og et kvarter kom daglig leder i Ull/Kisa, Cato Strømberg, ut fra NFFs lokaler på Ullevaal.

- Vi har hatt et møte med NFF og på bakgrunn av det har vi full forståelse for at forbundet har gjort det de har gjort, sa han til tv2.no.

Det er ingen Ull/Kisa-spiller som er anmeldt.

- Spilleren som er involvert nekter enhver tilknytning til saken og det må vi stole på er sant.

- Har spilleren vært involvert i spillepisoder tidligere?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Koblet inn Uefa
Gårsdagens utsettelse kom på bakgrunn av tips til Follo fotballklubb fra en lokal kommisjonær rett før lagets andredivisjonskamp mot Østsiden, en kamp laget tapte 3-4 - etter først å ha ledet 3-0.

To spillere er mistenkt etter den kampen. NFF antar at det kan være en sammenheng mellom de to kampene.

Forbundet har allerede koblet inn UEFA i saken.

– Indisiene vi har fått fra klubben er alarmerende, sa generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, på søndagens pressekonferanse.