Det er høysesong for båtkjøp. Fellesferien er over oss, og mange ønsker å tilbringe solrike dager på sjøen.

Dessverre er det ikke så mange i Norge som kan glede seg over sjokkhete akkurat. I stedet ser vi omrisset at nok en typisk norsk sommer, som i beste fall kan beskrives som ustabil.

Men båtdrømmen lever i beste velgående hos Ola og Kari Nordmann likevel. Og når vi ikke trenger å tenke på pris, så leter vi fram de mest kostbare luksusskipene som er å oppdrive.

Del med dine Facebook-venner

LES OGSÅ: Luksusbåten ble hentet opp fra 120 meters dyp

Røkkes guttedrøm

Den mest sette båtannonsen på finn er nemlig, fremdeles, Kjell Inge Røkkes "gamle" guttedrøm: Reverie.

Denne har vi omtalt flere ganger på broom.no – og har nå en prislapp på 369.000.000 kroner. Ikke småtteri, altså, men så er det snakk om 230 fot og syv dekk med luksus også.

Kontrasten til den nest mest sette annonsen er stor – det er nemlig en Viksund 35 fot. Men denne annonsen er nå slettet.

USAs største

Finn båt ann største båt

Videre på listen finner vi imidlertid luksus som savner sidestykke – i form av yachten Derecktor M/Y Cakewalk. Den er USAs største – og sågar 51 fot lengre enn den tidligere omtalte Reverie.

Her finner du eget bibliotek med peis, spisebord til 16 og naturligvis treningsrom, for å nevne noe.

Derecktor M/Y Cakewalk har også en prislapp som er egnet til å gjøre selv de mest pengesterke forlegne: 165.120.000 EURO! Hvorfor Euro? Jo, fordi prisen er så høy at finn.no ikke har plass til alle sifrene hvis en skulle brukt kroner. Det blir nemlig rundt 1,3 milliarder norske kroner! For en "båt"!

For å flytte på den flytende overdådigheten på 2950 tonn trengs det mye krefter – nærmere bestemt to motorer som hver yter 3306 hk.

Og for de som er opptatt av slikt: Interiøret er designet av Elisabeth Dalton – og er utsmykket med storslåtte kunstverk. Og FIRE dekk er reservert til eiers cabin – og det følger med flere "lettbåter".

Klikk på videovinduet under for å se mer av den overdådige luksusen:

http://www.youtube.com/watch?v=zFO-HM1IGUk&feature=related

LES OGSÅ: Hvor stor båt kan vi dra på henger?

Gullbåt

Etter noe slikt blir det aller meste for småtteri å regne. Selv en 150 fots Palmer Johnson, til en pris av 112.300.000 kroner – noe som omtales av selger som et kupp.

Dette fartøyet skiller seg for øvrig ut fra mengden ved at den er gullfarget!

Men etter denne begynner en ny sjanger av båter å innta de mest sette annonsene. Nemlig skøytene. På femteplass finner vi et restaureringsobjekt, priset til 50.000 kroner.

Det er snakk om en gammel treskøyte fra 1940 – på 43 fot – som trenger litt ekstra omsorg for å bli sitt gamle jeg igjen.

LES OGSÅ: Her er en skikkelig dobbelt (sol)dekker

Mange som bli fiskere?

Like bak er en ny skøyte – som også stammer fra 1940-tallet. Denne er 40 fot, har imidlertid blitt pusset på fra før, og trenger ikke så mye jobb. Her får du med autopilot, proff ekkolodd, 2 flåter, radar, VHF og mye annet.

Prisen er 300.000 for den 40 fot lange yrkesbåten.

Så følger nok en skøyte – bygget i 1970. En fiskebåt på 38 fot, bygget hos Bremnes båtbyggeri i Kristiansund. Også her medfølger en del viktig utstyr – og prislappen er 400.000 kroner.

Den siste skøyta i Topp 10-lista er også fra 1970-tallet – og prisantydningen er 500.000 kroner. Det er en 40 fots båt – og denne skal selges etter budrunde.

LES OGSÅ: Fem familievennlige snekker

Mer luksus

For øvrig har vi en cabincruiser på 36 fot – som trenger oppussing, samt nok en yacht nemlig Azimut 116.

Sistnevnte er 2012-modell – og som navnet tilsier snakker vi her om en 116 fots yacht på 124.000 kilo.

Prisen? Du må punge over et sted over 100.000.000 kroner – men da får du også 4868 dieselhestekrefter på kjøpet, og produsenten bygger båten etter dine spesifikasjoner.

Her kan du forresten se levende bilder av "skuta":

(Saken fortsetter etter videoklippet)

http://www.youtube.com/watch?v=OJhLj4OQBGM&feature=PlayList&p=FD1A90B3E4A17638&playnext=1&playnext_from=PL&index=8

LES OGSÅ: Fire flotte feriebåter

Hele Topp 10-lista finner du her:

M/Y Reverie

Viksund 35

Derecktor M/Y Cakewalk

Palmer Johnson PJ 150 Gold

Skøyte – restaureringsobjekt

Skøyte 40 fot

Skøyte 38 fot

Cabincruiser

Skøyte 40 fot

Azimut 116

Kilde: Finn.no

LES OGSÅ: Nå kan du kjøpe ditt helt egne sjørøverskip