Bråket startet da en gruppe kristne hengte opp plakater hvor de inviterte kun hvite kristne (white-only Christians) til arrangementet.

Ifølge CBS deltok rundt 25 mennesker fra hele USA på det tre dager lange seminaret arrangert av gruppen Christian Identity i Alabama. Flere hadde med seg de karakteristiske Ku Klux Klan-klærne med hvite kapper og hetter.

Likevel avviser de at de har noe med Ku Klux Klan å gjøre.

Seminarets klimaks fredag kveld besto i å brenne et kors.

HVITE KRISTNE: Flere hadde på seg hvite kapper og hetter under arrangementet. (Foto: CBS)

Hatgruppe

I sørstatene har den høyreekstreme organisasjonen Ku Klux Klan (KKK) vært fryktet for sitt hat mot fremmede og spesielt afroamerikanske mennesker. I USA regnes KKK som en hatgruppe, noe som innebærer at de fremmer hat, fiendtlighet eller vold mot mennesker basert på rase, etnisitet, religion eller seksuell orientering.

Les mer om Ku Klux Klan på Wikipedia.

LES OGSÅ: Politiet fryktet opprør etter Ku Klux Klan-bilde i fotballblad

Gruppen som brente et kors i Alabama, sier de bare utøver sin grunnlovfestede rett til å utøve religion.

– Hvis det er mulig, vil vi bruke ild. Dette er hva Bibelen kaller det rensende elementet. Ilden er levende. Det er et tegn på kraft, et tegn på Gud, sier pastor Dallas Brumback i Christian Identity.

Gruppen avviser at arrangementet hadde noe med Ku Klux Klan å gjøre, men pastoren legger ikke skjul på at han sympatiserer med organisasjonen.

– KKK er en politisk organisasjon for hvite kristne. De jobber for å fremme hvite kristne. Hva er galt med det? spør Brumback.

REAGERER: Pastor Calvin Woods reagerer sterkt på at en kristen gruppe brente et kors i Alabama. (Foto: CBS)

Støtende

Men hendelsen har ikke gått upåaktet hen i en del av USA som har slitt med rasemotsetninger. Biskop Calvin Woods i Southern Christian Leadership Conference sier handlingen er støtende, både for svarte og hvite.

– Det har blitt kjempet for mye, og vi kan ikke sitte stille og se på når noen med vilje prøver å virvle opp gammelt fiendskap og hat, sier biskopen.

Ifølge sheriffkontoret i Lamar County gjorde ingen noe ulovlig under seminaret, og de mottok heller ingen klager.

LES OGSÅ: Store protester mot BBC-intervju med ekstremist