Fotball-Norge er er i sjokk etter at det ble kjent at flere spillere i norsk seriefotball skal ha spilt på kamper de selv er involvert i.

Tok affære
Én av kampene det er snakk om er Østsidens kamp mot Follo 24. juni. Akershus-klubben ledet 3-0 etter 65 minutter, men 20 minutter seinere lå de under
4-3. Etter kampen tipset klubbledelsen i Follo Norges Fotballforbund om at resultatet fremsto som mistenkelig.

Klubbledelsen hadde tatt affære og konfrontert spillerne med det de hadde sett, noe som førte til at enkelte av dem fikk et forklaringsproblem.Les også: Kampfiksing i Norge: – Har sett både spillere og trenere fra øverste nivå spille mot eget lag.

Les også: Ull/Kisa-lederen til TV 2: - Vi foreslo å avvikle kampen uten den aktuelle spilleren

Ingen mistanker
Styreleder i Østsiden, Fred Wernersen, er sjokkert.

– Det hele høres helt utrolig ut egentlig. Jeg kan ikke fatte at noen gjør dette med vilje, og våre spillere la ikke merke til noen ting, sier Wernersen til TV 2.

Selv la han ikke merke til at noe var galt underveis i kampen.

– Det virket som at alt som skjedde var helt naturlig, fordi ballen føk alle veier og det var vanskelige forhold. Hvis det har skjedd noe, har de skjult det godt, sier styrelederen.

Fotballillustrasjon (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Ingen la merke til noe
Tom Johnson er nestleder i Østsiden. Han har sett opptak av oppgjøret, og kan heller ikke fatte at det skal ha skjedd noe ureglementert.

– Det var jevn kamp fra start til slutt, og guttene vår sto skikkelig på. Jeg kan heller ikke sette en finger på noen av målene som ble scoret, sier Johnson til TV 2.

At det muligens kan dreie seg om kampfiksing i denne matchen, kom som lyn fra klar himmel på nestlederen.

– Jeg var ikke selv på kampen, men jeg snakket med folk som så den. Alle er like sjokkerte over hva som har skjedd de siste dagene, og det er rett og slett ufattelig, sier Johnson.

Har du informasjon om denne saken? Ikke nøl med å tipse oss! Send oss en epost på tips@tv2.no eller RING/MMS/SMS til 02255