– Vi kom hjem fra byen i natt, og da jeg så ut vinduet så jeg elgen som holdt på ved gravemaskinen, sier Annar Hanssen fra Stokmarknes.

Hanssen sier til tv2.no at det er en elgfamilie på fire, fem som holder til i området, og at de derfor titt og ofte ser elger tråkke rundt bolighusene.

– Men jeg har aldri sett lignende oppførsel som det jeg fikk filmet i natt, sier han.

LES OGSÅ:Elg skapte togkaos i Oslo

I videovinduet øverst i artikkelen kan du se elgen hoppe og danse rundt den parkerte gravemaskinen i Hanssens hage. Hva den egentlig gjør eller forsøker på er ikke enkelt å se med det blotte øye.

Videoen er tatt opp med mobilkamera av Annar Hanssen natt til søndag. Hele filmen kan du se på nettstedet YouTube.

– Virker litt aggresiv

Tv2.no har vist filmsnutten til zoolog og fagsjef Christer Moe Rolandsen i Naturdata AS. Han jobber også ved Norsk institutt for naturforskning, og er blant landets fremste eksperter på atferd hos elg.

Christer Moe Rolandsen er fagsjef i Naturdata AS, som er landets ledende leverandør av data til bruk i viltforvaltningen. Han jobber også som forsker ved Norsk institutt for naturforskning i Trondheim, og er spesialist på atferd hos elg. (Foto: Naturdata AS)

LES OGSÅ:Elgen Svea bor, spiser og sover med Anne Grete (33)

– Jeg synes elgen spesielt i starten ser ut til å vise en form for aggressiv atferd. Den både spisser ørene bakover og går på med framføttene først, sier Rolandsen.

– Går den til angrep på gravemaskinen?

– Hehe, jeg tror ikke det. Den skjønner nok at gravemaskinen ikke er levende. Kanskje har den fått ferten av et mindre dyr eller noe annet som har vært bak gravemaskinen. Alternativt kan oppførselen forklares med at den bare er stresset, sier han til tv2.no.

Umulig å bli klok på

Etter noen minutter går elgen tilsynelatende lei og forsvinner fra stedet.

LES OGSÅ: Vaskebjørn satt bom fast i kumlokk

– Noen ganger gjør dyr rare ting vi rett og slett ikke kan forklare. Det er ikke all atferd som er like lett å bli klok på, sier Christer Rolandsen.

Har du en idé om hva det er elgen driver med? Har du sett noe lignende? Del det med andre i kommentarfeltet under artikkelen.