Jan Vertonghen (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)
Jan Vertonghen (Foto: JAVIER SORIANO/Afp)

Vertonghen er klar for Tottenham

Ajax-kapteinen blir André Villas-Boas' andre signering som trener for London-klubben.

Jan Vertonghen er klar for Tottenham. Det melder London-klubben på sine hjemmesider søndag.

Overgangen for den belgiske landslagsspilleren har ligget i luften en god stund, og søndag kom den endelige offentliggjøringen. Kun den medisinske testen gjenstår før forsvarsspilleren er klar for White Hart Lane-klubben, og denne regnes for å være en formalitet.

Dette er den andre signeringen Tottenham gjør på en uke, etter at André Villas-Boas også sikret seg Gylfi Sigurdsson fra Hoffenheim onsdag.

Les også: Tottenham snappet islandsk stjerne foran Liverpool

2011/12-sesongen var en eneste lang suksesshistorie for Vertonghen, som forut for sesongstart ble utnevnt til kaptein for Amsterdam-klubben og deretter ledet sitt lag til ligagull.

Artikkelen fortsetter under bildet

Jan Vertonghen på pressekonferansen forut for England-Belgia på Wembley 1.juni 2012 (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)
Jan Vertonghen på pressekonferansen forut for England-Belgia på Wembley 1.juni 2012 (Foto: OLLY GREENWOOD/Afp)

Hans prestasjoner førte også til at han ble kåret til årets spiller både i Ajax og i nederlandsk æresdivisjon. Den målfarlige stopperen scoret sågar 10 mål på 37 seriekamper foregående sesong, og endte på totalt 28 mål på 220 kamper for de røde og hvite etter å debutert i 2006.

Er Vertonghen mannen som trengs for at Tottenham skal klatre enda høyere på tabellen kommende sesong? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!