Porrentruy (TV 2 Sporten): Før årets Tour de France hadde flere Rabobank-ryttere høye ambisjoner om å være med å kjempe i toppen av sammendraget. Planen var at Bauke Mollema og Robert Gesink skulle dele kapteinsansvaret. Steven Kruijswijk skulle være lagets joker.

– Tre jokere
Men akkurat som med Egon Olsen gikk planen i vasken. På etappen til Metz satt hele Rabobank-laget bak i feltet da den ulykksalige velten skjedde. Gesink, Mollema og Kruijswijk var alle satt i sjakk matt. Mollema trillet i mål som beste Rabobank-rytter - på 88. plass - to minutter og ni sekunder bak Peter Sagan.

– Vi startet med to kapteiner og en joker. Nå har vi tre jokere, sier en galgenhumoristisk Laurens ten Dam til tv2.no.

LES: Her ryker Tour de France-drømmen til Samuel Sánchez

Krisestemning
Gesink ble nummer seks i Tour de France i 2010. I fjor sørget et uhell på den 5. etappen for at han måtte nøye seg med en 33. plass sammenlagt. At han også i år skulle bli felt av en velt var en stygg strek i regningen for Gesink og Rabobank.

Rabobanks sportdirektør Nico Verhoeven rister på hodet når han skal forklare motgangen til tv2.no. Siden velten for tre dager siden har nederlandske journalister flokket seg rundt Rabobank-bussen.

– De er nok enda mer skuffet enn oss, medgir Verhoeven.

LES: Wiggins superhjelpere kommer fra Kenya og Tasmania (!)

Går for etappeseier
Gesink har hatt en tendens til å gi opp når han møter motgang. Verhoeven har sitt svare strev med å holde moralen oppe i laget.

– Moralen og atmosfæren er fortsatt ok. Vi har skiftet fokus litt nå. Vanligvis er det sammendraget som teller, men etter krasjet på fredag er det etappeseirer som teller, sier Verhoeven