Tidligere «Madrugada»-vokalist Sivert Høyem (36) har opplevd stor suksess som soloartist de seneste årene.

I 2009 ble han kåret til årets mannlige artist under Spellemannsprisen.

Les også:Kona til Sivert Høyem: – Vi har barnevakt for første gang

GITARIST: Robert Burås ble funnet død i leiligheten sin i 2007. (Foto: Schrøder, Tor Erik, © jk)

Savner bestevennen

Lørdag var rockevokalisten tilbake på Roskilde-festivalen for første gang siden bestekameraten og bandkollega, Robert Burås, ble funnet død i leiligheten sin i 2007, melder Dagbladet søndag.

– Jeg skulle selvfølgelig ønske at han levde og at vi spilte i band. Man har jo ei så lang historie sammen og et vennskap som går så langt tilbake. Det er bare jævlig trist, og veldig spesielt at han ikke er med nå. Robert var veldig glad i Roskilde og opptatt av å få med seg festivalen og musikken. Det betydde mye, sier Høyem til avisen.

Les også:Sivert Høyem ble pappa

Mistet faren samme året

På den siste soloplaten hans «Long Slow Distance» handlet flere av låtene om Siverts personlige erfaringer og følelser.

– «Long Slow Distance» er en skive som er veldig preget av opplevelsene mine. Jeg mistet faren min det samme året som Robert døde. Jeg var gjennom mye. Dette er ikke ting man blir fort ferdig med. I denne utgivelsen var det mye som skulle ut av meg én gang for alle. «Father's Day» er rett på sak. Det er min opplevelse av hvordan det er å miste min far, hva det har gjort med meg, fortalte han til Aftenposten i fjor.

Les også:Sivert Høyem om papparollen: – Det blir vanskelig og komplisert

Ble pappa til lille Hanna

I desember i fjor ble Sivert og kjæresten Helena Brodtkorb (25) foreldre til en datter.

– Det stemmer at Sivert ble pappa på mandag til ei lita jente. Hun har fått navnet Hanna og var 50 centimeter og veide 3,2 kilo da hun ble født. Og det er så klart to lykkelige foreldre vi har med å gjøre, sa Høyems manager Per Eirik Johansen til VG.

– Jeg har forestilt meg at det skal bli vanskelig og komplisert, men jeg gleder meg jo, det blir kjempekult. Det er en sånn ting man skal takle. Men oppdragelse og sånne ting, hvordan i all verden skal det foregå? Jeg har ikke peiling, innrømmet han i «Senkveld med Thomas og Harald» i fjor høst.