La Planche des Belles Filles (TV 2 Sporten): Da Lotto-Belisol posisjonerte seg i front av hovedfeltet like før den siste stigningen var det et tydelig tegn på at Jurgen Van den Broeck hadde gode bein.

Da skjedde det verst tenkelige for Lotto-kapteinen.

– Han hektet i hjulet til en annen rytter på en klatring like før den siste bakken. Han holdt på å krasje, og kjedet hoppet av. Han måtte få kjedet på plass selv. Samtidig ga Sky full gass i front av hovedfeltet. Det var vanskelig å komme tilbake. Gutta ga alt de hadde, og de klarte å komme seg opp på halen av feltet. Men de falt av. Da ble det en lang siste klatring, sier Lotto-sjef Marc Sergeant til tv2.no.

LES: Her får Edvald vite om Skys drømmedag: – Jeg visste ikke det. Jævlig bra!
LES: Wiggins hyller lagkameratene: – Edvald var som en maskin igjen

Van den Broeck syklet i mål på 22. plass, ett minutt og 52 sekunder bak Chris Froome. I realiteten er Van den Broecks drøm om å stå øverst på pallen i Tour de France knust.

– Å falle av fordi du ikke er god nok er en ting, men dette er en annen situasjon, sier Sergeant.

– Han er i virkelig god form. Det er også grunnen til at vi er så skuffet, legger han til.

Som de fleste andre lot Sergeant seg imponere av Team Skys maktdemonstrasjon.

– De er utrolig sterke, men det visste vi. Jeg var i Dauphiné Libéré. I dag bekreftet de at de er det klart beste laget. De tok seg til og med råd til å la Froome vinne. De kom med et mål om å vinne Touren. De er godt på vei, sier Sergeant.

Se Chris Froomes vinnerrykk her: