Saken om den muslimske konvertitten som er etterlyst av flere utenlandske spionorganisasjoner er en stor belastning for muslimer. Det sier Per Bartho Hansen som selv ble muslim i 2009.

– Gjør det vanskeligere å være muslim

– Det eneste jeg har hørt om han er at han visstnok har gått i samme moské som meg. For meg helt personlig, litt egoistisk, så blir det vanskeligere å være muslim og sånn er det for andre muslimer også, sier han til TV 2.

For Per Bartho Hansen, eller Yousef Assidiq som han kaller seg i dag, har konvertringen til Islam ikke vært lett.

– Det har blitt mye trusler, mye sjikane. Jeg har opplevd å bli skutt av folk på gata, og på bursdagen min ble jeg slått i ansiktet og fikk blåveis, slik at jeg måtte gå med solbriller, sier han.

LES OGSÅ: Al-Qaida-mistenkt nordmann identifisert etter VG-tabbe

– Følte meg som en dårlig mor

For moren Janne raste verden sammen da sønnen ble muslim.

JanneHansen (Foto: TV 2)
– Det var grusomt. Jeg følte meg ødelagt, og som en dårlig mor. Det var akkurat som om han rev i stykker hjertet mitt. Vi smalt med dører her og vi gråt. Vi prøvde alt for å få han til å snu, forteller hun.

Men Yousef stod for valget sitt, til tross for at moren var livredd for hva som skulle skje med ham.

– Det var skummelt. Jeg har bare hørt negative ting om islam. Jeg var livredd for at han skulle bli terrorist, sier moren.

LES OGSÅ: Al-Qaida-mistenkt får penger fra Nav

Føler med familien til konvertitten

Tre år etter at Yousef ble muslim har han og familien funnet tilbake til hverandre. Nå går tankene deres til familien til den etterlyste nordmannen.

TERRORTRENING: Nordmannen som konverterte til islam dro deretter til Jemen, angivelig for å få terrortrening av al-Qaida. (Foto: Privat/TV 2)
– Jeg har ikke sett noen bevis for at han er skyldig i noe, eller at han har gjort noe galt. Og for den familien som må sitte og føle at sønnen sin er landsviker før det er bevist noe, det må være fryktelig. Jeg føler veldig med dem, sier hun.

LES OGSÅ: – Al-Qaida-nordmann var venstreradikal barnehageonkel