Det manglet ikke på reaksjoner da Bentley viste fram sin nye SUV, konseptbilen EXP 9 F på bilutstillingen i Genève tidligere i år.

En ting er at erke-konservative Bentley kan komme på tanken å lage en SUV. Men en SUV som ser slik ut – det var for mange tungt å svelge.

Kritikken mot det meget spesielle designet var massiv – fra de fleste kanter.

– Hva har de tenkt på?

"Verdens styggeste SUV" og "hva i alle dager har de tenkt på" er bare to av karakteristikkene vi har fanget opp på utenlandske bilnettsteder.

Del med Facebook-vennene dine

Kilder hos Bentley var kjapt ute og mer enn antydet at designet ikke var endelig spikret og at det ville komme endringer – særlig i fronten og hekken.

Produsenten har også hele tiden understreket at dette er en konseptbil og at noen endelig avgjørelse om å sette den i produksjon ikke er tatt.

Det er bare et sted i hele verden hvor de lager slike bilinteriør - nemlig i England. Har kombineres det ypperste av materialer og gammelt konservativt med det nye ultramoderne

LES OGSÅ: Hva skal vi kalle dette, da?

Særdeles eksklusiv

Nå skriver engelske Autocar at styret i Volkswagen-gruppen (som eier Bentley) i forrige uke diskuterte Bentley-SUVens framtidsutsikter. Og der skal et av hovedargumentene fra Bentley-ledelsen være at de har fått over 2000 henvendelser fra interesserte kjøpere.

Det må kunne sies å være imponerende for en så vidt spesiell bil. Bentley har heller ikke sagt noe som helst om hva den skal koste. Det eneste vi vet er at dette kommer til å bli en særdeles eksklusiv bil – med dertil matchende prislapp.

LES OGSÅ: Se hvem som skal lage stasjonsvogn

Klar i 2015

Igjen bekreftes det fra Bentley-hold at front og hekk må modifiseres hvis bilen skal gå i produksjon. Men interiøret – som skal ha fått tommelen opp hos svært mange potensielle kunder – forblir ganske uforandret.

Hvis VW-toppene ender med å si ja, vil bilen etter all sannsynlighet være her i 2015. Det er bare å begynne å spare!

LES OGSÅ: Er dette den mest harry SUV-en?

Bortsett fra prisen - kunne du kjøpt denne? Skriv i kommentarfeltet under: