I tillegg skal et lag fra kvalifiseringen inn i gruppe C. Det blir enten FTC Budapest (Ungarn) eller Iueventa (Slovakia). Dermed slapp man unna de antatt tøffeste konkurrentene i jakten på en ny triumf i mesterligaen.

Dinamo Volgograd er en velkjent motstander for vestfoldingene. Både i 2009/10 og 2010/11-sesongene var det russiske laget motstandere.

– Det var en bra, men litt kjedelig trekning for Larvik. De var heldige med trekningen i forhold til kvaliteten på de andre gruppene.

Larvik vant begge hjemmekampene, og står med én seier og ett tap borte. Sävehof er derimot et lag Larvik aldri har møtt.

– Litt kjedelig
– Det var en bra, men litt kjedelig trekning for Larvik. De var heldige med trekningen i forhold til kvaliteten på de andre gruppene. Nå er det to av fire lag som grå videre, så jeg tror Larvik kan slå alle og fyke inn i mellomspillet, sier TV 2 Sportens håndballkommentator Harald Bredeli.

For Byåsen ble det en langt tøffere trekning. Skulle de komme seg gjennom kvalifiseringen, venter Valcea (Romania), Randers (Danmark) og Hypo (Østerrike) i gruppe A i gruppespillet.

– Valcea satser jo noe voldsomt og er de store gruppefavorittene. De har vært i semifinale nå sist og er et sterkt lag. Hypo har ikke fått det like bra til de siste årene, og er nok laget Byåsen må kjempe mot for å ta andreplassen, mener Bredeli.

Haslum kan møte Ege & co
For herrene må også Haslum vinne sin kvalifiseringsgruppe for å komme inn i gruppespillet. Klarer de det, venter AG København (Danmark), Gorenje Velenja (Slovenia), Kielce (Polen), Chambery (Frankrike) og St. Petersburg (Russland) i gruppespillet.

– Dersom Haslum kommer seg videre så møter de AG København. Det er Steinar Ege og den gjengen der, og det er ganske kult. Men jeg frykter jo at Haslum blir spist levende der, ler Bredeli.

(©NTB/TV 2 Sporten)