I forrige uke kom sjokknyheten fra Hollywood om at to skuespillere fra øverste A-kjendisliste, Tom Cruise (49) og Katie Holmes (33), skiller lag etter nesten seks års ekteskap.

Les også: Tom Cruise og Katie Holmes skilles

Flere sjokkbrudd

Dette kort tid etter at ekteparet Johnny Depp og Vanessa Paradis bekreftet at det er over mellom de to etter 14 år.

– De har gått hver til sitt, men er fortsatt venner. Vær vennlige og respekter deres privatliv, og enda viktigere, deres barns privatliv, sa deres talsmann til Entertainment Tonight.

En som kjenner Hollywood svært godt, er kjendisstylist Jan Thomas Mørch Husby.

Han bodde i USA i 17 år før han en dag bestemte seg for å komme hjem til Norge.

Gjennom en lang karriere har han stylet stjerner som Sharon Stone, Scarlett Johansson, Uma Thurman og Anne Hathaway.

– Ville overlevd Hollywood

Nå forteller han hva han tror er årsaken til de mange sjokkerende Hollywood-bruddene, og han tror hans ekteskap til Christopher Mørch Husby ville ha tålt en hverdag i Hollywood.

Les også: Brudd mellom Johnny Depp og Vanessa Paradis

– Det har jeg alltid sagt til Christopher at jeg vet at vårt forhold er så dypt forankret at det ville ha overlevd også i Hollywood. Men hadde vi måttet starte vårt forhold i Hollywood ... Hvor det er et enormt press der alle skal ha en bit av deg, det er en virkelighet som vi nordmenn ikke kan forestille oss, det er et hysteri, det er paparazzier, det er agents, det er filmstudio, og alle skal ha en bitte liten bit, og det putter et enormt stress på forholdet. Så jeg tror det er en av grunnene, sier Jan Thomas til «God kveld Norge».

Vi møtte paret under premieren på Hanne Kroghs sommershow «Ta meg til havet» ved Kulturhuset Bølgen i Larvik onsdag.

– Scientologien har skylda

Etter at bruddet mellom Tom Cruise og Katie Holmes var et faktum, skrev flere medier at én av årsakene til at paret skilles, er at Cruise ønsker å deres seks år gamle datter Suri til opplæring hos en radikal scientologorganisasjon.

Organisasjonen heter The Sea Organization, en organisasjon som har blitt sammenlignet med en «boot camp».

Årsaken til bruddet

Jan Thomas er ikke i tvil om at det var scientologien som tok knekken på forholdet til Cruise og Holmes.

– Tom og Kate er i en litt spesiell situasjon med tanke på scientology, som er et litt underlig fenomen. Jeg tror jeg med trygghet kan si at man bør ha respekt for scientologien, og kanskje til og med være litt redd den.

– Jeg er hundre prosent sikker på at det har alt med saken å gjøre, sier han.

Les også: – Tom Cruise ville sende datteren (6) på boot camp

Fortsatt like forelsket

Selv har ikke Jan Thomas og Christopher opplevd denne tøffe hverdagen som møter de fleste ekteskap på et eller annet tidspunkt.

– Vi går og venter på denne hverdagen som alle sier skal komme, og den har vi ikke sett noe til. Om å krangle litt mer, og jobbe hardt med forholdet for å få det til å fungere, sier de to med et smil.

Paret giftet seg i 2009, og fokuserer på å kose seg sammen.

– Vi skal fokusere på livet. Det er så mye sorg og så mye forferdelige ting som foregår i verden, så vi fokuserer på familien vår og vennene våre, sier de to.