Finn Kalvik er igjen ute med nytt album «Sommersangeren», et album hvor han har samlet alle sine mest kjente sommerviser og også lagt til noen nye spor.

Denne uken var han en av artistene under «Allsang på grensen».

Les også: Halvdan og Vinni skal skape «Allsang» side ved side

Måtte få hjelp

Kalvik har blitt 64 år og forteller nå til «God kveld Norge» hvordan han ideen om nok et album oppsto.

– Jeg må si det som det er, at jeg har jobbet ganske lenge med denne platen. ideen har vært der lenge. Det var en fyr som kom bort til meg etter en konsert i Stabbestad. Han sa til meg «finn, hvorfor lager du ikke et sommeralbum, du er jo selveste sommersangeren!», sa han. «Takk for komplimenten, mener du det?», svarte jeg og da sa han, «Hvorfor samler du ikke alle sangene dine på et album?» så tenkte jeg at jo jøss, det er en bra idé! så begynte jeg å jobbe med det og nå er det ute blant folk, forteller Kalvik.

Men det å skrive nye låter etter en drøss av folkekjære viser satte press på artisten.

– Det som er vanskelig når man har skrevet så mange låter, er den der «hva F&%* skal jeg skrive om nå?», forteller artisten som måtte be om assistanse til låtskrivingen fra en nær og kjent venn.

– Jeg kontaktet min gode venn og kollega Øystein Sunde som da hjalp meg med teksten til låten «Sol inne sol ute», forteller Kalvik.

Les også:Her er Katrine Moholts medprogramledere i «Allsang på grensen»

Skrivesperre i månedsvis

Underveis i prosessen møtte han veggen med skrivesperre.

– Jeg satt jo helt fast, og hadde jobbet med den låten i månedsvis. Så noen ganger er det godt å ha noen der som man kan kaste litt ball med som man kaller det. så vi kastet ideer over bordet og da gikk det på en formiddag. Jeg var før det halvveis i låten bare og skallet mot veggen, sier Finn og ler.

Videre forteller artisten at det viktigste for han når han skriver tekstene sine har vært at det handler om ting han selv har opplevd og at hemmeligheten til bra låter er at folk kan kjenne seg igjen i tekstene.

– Jeg tror at grunnest til at det har gått så bra for meg er fordi jeg skriver om ting som folk kan kjenne seg igjen i fordi at jeg er en ganske alminnelig gutt fra Grorud, sier visesangeren.

Les også: Finn Kalvik: – Jeg har hatt for mange kvinner

Trives som ungkar

Finn Kalvik platedebuterte i 1969 med visen «Finne meg sjæl».

– Hvor er det du «Finner dæ sjæl» best da?

– Jeg finner meg selv best hjemme med en god bok eller en kjempegod film og blant venner med en god rødvin og prat om livets uutholdelige letthet, forteller han og ler.

Kalvik er fremdeles ungkar og har tidligere fortalt om sitt forhold til kvinner.

– Hvordan trives du som ungkar?

– Jo, det er vel sånn som det er det! Var det ikke Kari Svensen som sa det, «En skal være glad for alt en slipper», avslutter Finn.

Les også: Slik bevarer kjendisparet kjærligheten