TAR FYR: Mobiltelefonen tar fyr mens den ligger i baklomma til Henri Helminen. (Foto: Overvåkningsbilder)
TAR FYR: Mobiltelefonen tar fyr mens den ligger i baklomma til Henri Helminen. (Foto: Overvåkningsbilder)

Her tar iphonen fyr i lomma til Henri (17)

– Først tenkte jeg at han hadde begynt å røyke og at det var lighteren hans som brant, sier 17-åringens far til tv2.no. Se den utrolige overvåkningsvideoen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Henri Helminen fikk en dramatisk start på uka da mobiltelefonen hans tok fyr i lomma akkurat i det han hadde kommet fram til jobb.

Lettere stresset fikk den finske 17-åringen fisket opp den brennende mobiltelefonen og kastet den fra seg, mens røyken la seg på parkeringsplassen.

– Først tenkte jeg at han hadde begynt å røyke og at det var lighteren hans som brant.

– Jeg så at det kom masse røyk fra buksene hans da han gikk bort fra bilen. Plutselig begynte han å skrike og vri seg rundt før han kastet fra seg telefonen, forteller Henris far, Juho Helminen, til tv2.no.

Hele hendelsen ble filmet av overvåkingskameraet utenfor arbeidsplassen – se videoen øverst!

– Da vi fikk se overvåkingsbildene for første gang lo vi godt av de rare bevegelsene han lager, sier Juho.

TOK FYR: Henri Helminen (17) viser frem Iphonen som skal ha tatt fyr helt av seg selv i lomma hans. (Foto: Hanna Leppänen)

Ny Iphone

Han bestemte seg likevel for å kontakte lokalavisen senere for å advare om at dette kunne skje andre. Saken har de siste dagene blitt omtalt i en rekke medier i Finland.

Les også: iPhone begynte å brenne av seg selv på fly

Ifølge faren ble mobiltelefonen, en Iphone 4S, kjøpt i slutten av mars i år. Det skal ikke ha vært noen problemer med den før mandagens hendelse. Henri har sagt at hørte en lyd fra telefonen like før han kjente varmen i fra baklomma.

– Vi har vært i kontakt med Apple og avtalt at de skal få undersøke restene av telefonen. Det har ikke blitt byttet batteri på telefonen, og den var ikke skadet på andre måter, forteller 17-åringens far.

– Flaks

Til tross for noen brannsår på hånden og en ødelagt bukse mener faren at sønnen hans likevel hadde flaks. Vanligvis begynner nemlig Henri på sommerjobben klokken 09, men denne dagen hadde faren overtalt han til å sitte på med ham – til tross for at tenåringen da måtte begynne en time tidligere.

- TOK FYR AV SEG SELV: Iphonen har omfattende skader, og telefonen skal nå antekeligvis undersøkes av Apple for å finne årsaken. (Foto: Juho Helminen)

– Hadde han ikke gjort det ville han ligget i sengen med telefonen med siden av seg da den tok fyr, sier faren som også smiler litt av den døsige gangen til sønnen like før telefonen tok fyr.

– Med tanke på alderen hans og at det var første dag etter helg forklarer jo det.