– De to omkomne er nå hentet opp, bekrefter politimester i Vest-Finnmark politidistrikt, Torbjørn Aas, overfor tv2.no.

Han forteller at det var to familier som var på fjelltur på øyen Seiland. Familiene var på vei hjem og skulle ta seg over til fastlandet, men på grunn av dårlig vær fikk de problemer med å forlate øyen.

– De hadde bare en gummibåt som de gikk i fjæra med og dro etter seg. De kom i kontakt med mannskapet om bord på båten «Maria», som tok gummibåten på slep, opplyser Aasen.

– Gummibåten slet seg, og «Maria» snudde for å innhente den. I et forsøk på å få gummibåten om bord, skal båten så ha kantret.

Svømte i land

Det var åtte personer om bord i den hurtiggående arbeidsbåten «Maria» da ulykken skjedde ved et oppdrettsanlegget i Store Kufjorden i Finnmark tirsdag.

Seks klarte å berge seg i land, mens en kvinne (42) og hennes datter (1) døde.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

VELPRØVD KONSTRUKSJON: Maria er en hurtiggående enskrogsbåt av en type som er mye brukt langs kysten. (Foto: Grovfjord Mek Verksted/NTB scanpix)

– Uforståelig

Administrerende direktør John Binde i Norway Royal Salmon (NRS) reiste onsdag fra Trondheim til Finnmark i forbindelse med ulykken. Selskapet eier NRS Finnmark, hvor ulykken skjedde.

– At båten går rundt, skjønner jeg ikke. Den har en kran som kan løfte 2,3 tonn og skal kunne håndtere mye vekt og tunge operasjoner, sier Binde til tv2.no.

LES OGSÅ: Forstår ikke hvorfor båten gikk rundt

Båten «Maria» er en hurtiggående arbeidsbåt. Fartøyet er 10,1 meter langt og 3,3 meter bredt og er mindre enn et halvt år gammelt. Båten ble levert til NRS Finnmark 17. januar 2012.

Ifølge Binde er det levert mange slike båter, og det er en velprøvd konstruksjon.