Det var i 01.30-tiden natt til mandag at vennene til den svenske 20-åringen meldte fra til festivalvaktene om at kameraten var bevisstløs.

Døde av ecstasy

20-åringen ble sendt til sykehuset i Roskilde men ble erklært død senere på natten.

Politiet i Roskilde startet etterforskning av dødsfallet, men den foreløpige obduksjonsrapporten viser nå at mannen døde etter å ha inntatt ecstasy.

Det opplyser politiet på Midt- og Vestsjælland i en pressemelding onsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Svensk mann døde på Roskilde-festivalen

En innlagt på sykehus

Mandag gikk politiet og musikkfestivalen ut og advarte mot at det kunne være farlig narkotika i omløp etter meldinger om at flere personer var lagt inn på sykehus. De første opplysingene gikk ut på at den avdøde hadde inntatt et krystallignende narkotisk stoff.

Onsdag opplyser politiet at så langt er det kun en person som er lagt inn på sykehus med narkotikaforgiftning, men de har ikke fått meldinger om flere tilfeller.

– Vi er er oppmerksomme på euforiserende stoffer - og ikke kun ecstasy. Men vi ser generelt mest hasj og marihuana på festivalen, sier Lene Madsen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstrabladet.

LES OGSÅ: Advarer mot farlig dop på Roskilde

Mange nordmenn

Roskilde Festival har blitt arrangert siden 1971 og blant de 80.000 deltagerne hvert år er det også mange nordmenn.

I 2011 mistet en tysk kvinne livet etter at hun skal ha hoppet fra et 30 meter høyt tårn på festivalområdet.

I 2000 ble festivalen rammet av en tragisk ulykke under en konsert med det amerikanske bandet Pear Jam. Ni personer ble klemt i hjel foran scenen - noe som resulterte i strengere sikkerhetstiltak på konsertarenaer.