Marcus Pedersen. (Foto: Solum, Stian Lysberg)
Marcus Pedersen. (Foto: Solum, Stian Lysberg)

Vålerenga straffer Pedersen for bytur

Marcus Pedersen er ilagt én kamps karantene og blir bøtelagt av Vålerenga etter en tur på byen to dager før kamp.

Valle/Bergen (TV 2 Sporten): Vålerenga Fotball har i dag valgt å ilegge Marcus Pedersen én kamps karantene og gi han en bot for oppførselen i forkant av kampen mot Aalesund.

Pedersen var ute på byen og drakk alkohol lørdagen før nevnte kamp, skriver Vålerenga i en pressemelding.

– Dette har Marcus selv innrømmet og vi har hatt en god prat med Marcus og hans rådgivere. Marcus har lagt seg flat og beklaget på det sterkeste det som skjedde, sier Martin Andresen til klubbens hjemmeside.

– Som leder for en prestasjonsgruppe som har jobbet hardt og målbevisst etter en veldig tøff periode for klubben, så er det vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene sine og klubben ved å gå på byen og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp. På bakgrunn av dette har vi valgt å ilegge Marcus én kamps karantene og partene er enige om at han skal bøtelegges, fortsetter Vålerengas trener.

– Så er det vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene sine og klubben ved å gå på byen og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp

Les også: VIF-Pedersen: - Jeg vil ha selvtilliten tilbake

– Jeg gjorde noe dumt
Pedersen selv beklager på det sterkeste sin oppførsel.

– Jeg har gjort noe veldig dumt og jeg beklager på det sterkeste, sier Marcus Pedersen i en kommentar.

– Det er selvfølelig ikke riktig at jeg som profesjonell fotballspiller skal på byen og nyte alkohol så tett opp mot en kamp og jeg forstår at det må reageres på dette. Jeg beklager at jeg har skuffet treneren, lagkamerater, støtteapparat og supportere, sier angriperen videre.

Refset av Klanen
Ryktene om Pedersens bytur begynte å svirre på søndag kveld, både på Twitter, Facebook og i ulike debattforum.

Klanens hjemmesider skrev blant annet en skribent følgende mandag ettermiddag:

– Hvis du beviser seg at det å gå på fylla er den optimale oppladningen for deg, må du forsåvidt bare fortsette med det. De fleste har imidlertid ikke godt av en slik oppladning, omfattende personlig kjennskap til problemstillingen har lært meg at jeg fungerer langt bedre på jobb uten.

Og:

– Det viktigste er uansett: Som en av klubbens best betalte spillere er det å forvente at du også er av de mest profesjonelle, et godt forbilde for de andre - og en signalgiver ovenfor alle som har hjertet i klubben, og som på et eller annet vis bidrar til å betale lønna di. Dette mener jeg du har løst på en dårlig måte.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Marcus Pedersen (Foto: Bendiksby,
  Terje/Scanpix)
Marcus Pedersen (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

– Jeg aksepterer selvfølgelig både karantenen og boten og lover at jeg skal yte mitt alle ytterste både i trening og kamp i perioden jeg har igjen i Vålerenga

Legger seg flat
Marcus Pedersen ble konfrontert med byturen etter mandagens kamp mot Aalesund. Angriperen, som er på lån hos Vålerenga fra nederlandske Vitesse, legger seg langflat.

Den unge spissen godtar straffen han fikk av Martin Andresen og Vålerengas klubbledelse.

– At mine lagkamerater i Vålerenga føler at jeg har sviktet dem ved å ikke stille maksimalt forberedt til kamp har jeg stor forståelse for. Jeg er takknemlig for at jeg fikk muligheten til fast spilletid i Vålerenga og jeg har misbrukt den tilliten. Jeg aksepterer selvfølgelig både karantenen og boten og lover at jeg skal yte mitt alle ytterste både i trening og kamp i perioden jeg har igjen i Vålerenga. Det skylder jeg Martin Andresen som har vist meg tillit og som har hatt trua på meg, det skylder jeg alle lagkameratene mine og det skylder jeg Vålerenga og alle som støtter klubben, sier Pedersen – som nå håper på legge saken død.

– Samtidig ber jeg nå om forståelse for at jeg ikke ønsker å uttale meg noe mer om denne saken, varsler Pedersen.

LES OGSÅ: Martin Andresen fortsetter i VIF - varsler endringer

Martin Andresen (Foto: Andersen,
  Aleksander/NTB scanpix)
Martin Andresen (Foto: Andersen, Aleksander/NTB scanpix)

– Jeg forventer at resten av spillergruppa også snakket sant da de ble konfrontert med ryktene

LES OGSÅ:Vålerenga rundspilt av Sandefjord
LES OGSÅ: – Vi har full tillit til Martin Andresen

– Kun Andresen
Ifølge NRK Sporten var flere Vålerenga-spillere på byen samme kveld som Pedersen.

Det tilbakeviser trener Martin Andresen.

– Vi har selvfølgelig snakket med spillergruppa og har ingen indikasjoner på at dette stemmer. Marcus har vært ærlig i prosessen og innrømmet overtrampet og beklaget seg på det sterkeste og jeg forventer at resten av spillergruppa også snakket sant da de ble konfrontert med ryktene, sier Andersen.

Vålerengas mediesjef Lasse Vangstein vil ikke røpe størrelsen på boten Marcus Pedersen har fått av klubben.

– En tung periode for klubben
– Nei, det er et forhold mellom Vålerenga og Marcus Pedersen. Marcus forstår selvsagt at hans lagkamerater blir leie seg og frustrerte når han har vært ute på byen og resten har vært målbevisste når klubben har vært inne i en tung periode, sier Vanstein til TV 2 Sporten.

Han tror Pedersen nå har lært av episoden.

– Vi tror at dette er et engangstilfelle, og det er første gang siden Martin Andresen overtok Vålerenga at vi har hatt en sånn sak på bordet, sier mediesjefen.

– Vi har aldri opplevd en ukultur og som sagt så er det første gang på fire og et halvt år at vi må inn å straffe en spiller som har gått utenom reglene om frihet under ansvar, fortsetter han.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

GIKK PÅ BYEN: Marcus Pedersen. (Foto: Braastad, Audun/NTB scanpix)
GIKK PÅ BYEN: Marcus Pedersen. (Foto: Braastad, Audun/NTB scanpix)

– Vi har ikke noen indikasjoner på at det var flere spillere som var «upassende» ute på byen i forkant av kamp

– Marcus var den eneste
I likhet med Andresen tror mediesjefen at det ikke var flere Vålerenga-spillere på byen i forkant av Aalesund-kampen.

– Martin hadde en prat med Marcus, og han var åpen og ærlig om det som skjedde. Vi har ikke noen indikasjoner på at det var flere spillere som var «upassende» ute på byen i forkant av kamp, hevder Vangstein.

Marcus Pedersen har denne sesongen scoret fire mål på 12 kamper for Vålerenga. Han scoret 17 mål på 40 Tippeliga-kamper for Strømsgodset fra 2009 til 2010.