Av Stine Eriksen

Bilder fra scientologikirkens hovedkvarter i USA går verden rundt om dagen.

Kirken er visstnok en av grunnene til at kjendisparet Tom Cruise og Katie Holmes skal skilles. Hvorfor? Cruise skal ha ønsket at deres seks år gamle datter Suri skulle gå til opplæring hos en radikal scientologiorganisasjon.

Organisasjonen heter The Sea Organization og er en sammenslutning av scientologer. Ifølge Wikipedia jobber medlemmene ikke for organisasjonen, men Scientologikirken.

Her er de ekstreme sektene

ENORM EIENDOM: Scientologistenes hovedkvarter, Gold Base, ligger isolert plassert cirka 140 kilometer utenfor Los Angeles i California. Området strekker seg over 500 mål. (Foto: Splash News)

Straffes i «The Hole»

Ifølge den avisen Daily Mail er det ingen spøk å være medlem av organisasjonen. Her styres medlemmene med hard hånd. Gjør du noe galt, blir du puttet i «The Hole», to containere som er satt opp ene og alene for avstraffelse. Og det holder å se på feil person på feil måte for å havne i hullet.

Blir du medlem av organisasjonen, binder du deg for en milliard år, noe som visstnok skal symbolisere ditt evige engasjement for religionen, ifølge den engelske avisen.

FULL KONTROLL: Sceintologi-basen er omringet av piggtrådgjerder, bevegelsessensorer og noe som ser ut til å være et militærlignende kamuflert utkikkspunkt i snikskytterstil som overvåker eiendommen. (Foto: Splash News )

Kjendismedlemmer

Scientologikirken har tradisjonelt blitt oppfattet som kontroversiell og har måttet tåle mye kritikk. I USA ble organisasjonen ansett som religion i 1973. I Frankrike blir scientologikirken ansett som sekt, mens i Tyskland er kirken grunnlovsstridig, ifølge Wikipedia.

Kirken har en rekke kjente medlemmmer, blant andre John Travolta, Lisa Marie Presley, Nancy Cartwright og altså Tom Cruice og Katie Holmes.

Les også: Lindsay Lohan flørter med omstridt kjendissekt

SPIRITUELLT HJEM: Luksusvillaen til over 56 millioner kroner ble visstnok bygget for science fiction-forfatter og Sea Orgs grunnlegger L. Ron Hubbards tilbakekomst. Hubbard døde i 1983. (Foto: Splash News)

Sporer opp rømlinger

Bildene er fra scientologikirkens hovedkvarter som ligger isolert til cirka 140 kilometer utenfor Los Angeles i California. Ifølge Daily Mail utelukkes du herifra om du har barn.

Om du smetter gjennom nåløyet, får du utbetalt en ukeslønn på rundt 300 norske kroner. Forlater du basen kan du belage deg på å bli sporet opp av et team som visstnok bruker psykisk press og fysisk styrke for å få deg tilbake.

Forutenom «The Hole» brukes andre typer straff som dårlig mat, mindre søvn og isolasjon, skriver avisen.

Organisasjonen har vært flere runder gjennom amerikanske domstoler for deres dårlige behandling av sine medlemmer.

Les om norske Geir som opplevde scientologikirkens voldelige sider

VAKKER NATUR: Omringet av vakker natur ligger scientologiens hovedkvarter Gold Base. Her jobber Tom Cruice i kirkens egne filmstudio. (Foto: Splash News)

Filmstudio og golfbane

The Sea Organization styres ut av Gold Base, som er scientologikirkens hovedkvarter. Eiendommen på over 500 mål inkluderer et filmstudio, der Tom Cruice visstnok skal gjøre mye av sin jobb.

Eiendommen er strengt overvåket med bevegelsessensorer og siktelinjer. Innenfor grensen kan medlemmene boltre seg på golfbanen eller treningssentre. På eiendommen finnes det også skoler, inkludert en av skolene som skal ha skremt Katie Holmes så mye at hun forlater mannen for å beskytte datteren sin.

Til avisen The New Yorker har talsmenn for scientologien avvist ryktene. De hevder at Suri er altfor ung til å bli med i Sea org, selv om faren er et av de mest profilerte medlemmene.

LUKSUS: Her kan lovlydige medlemmer boltre seg i Gold base sitt svømmebasseng og sole seg på plattingen formet som et skip. Skipet er et symbol på Sea orgs oppstart da kirkene var flytende skip. (Foto: Splash News )