Danske SF skulle kopiere norske SV, og gikk i fjor høst for første gang i regjering etter oppskrift fra sitt norske søsterparti.

Samme uke som SV fikk historiens laveste galluptall, får også det danske søsterpartiet juling av velgerne.

Bare 4,8 prosent av danskene ville ha stemt på søsterpartiet til SV, viser en meningsmåling YouGov har laget metroXpress. Det er den laveste oppslutningen partiet har hatt siden 1979.

Velgerflukten kommer etter at SF har fått kraftig kritikk for at regjeringen de er en del av har inngått en skatteavtale med de borgerlige partiene i landet, som gir store skattekutt.

Oppslutningen til SF er nesten halvert siden Folketingsvalget i fjor høst, da 9,2 prosent stemte på partiet, og ligger langt unna toppnoteringene på 20 prosent fra den gangen partiet var i opposisjon.

LES OGSÅ: Historisk nedtur for Sosialdemokratene

– Man skal helt tilbake til 1977, hvor SF fikk 3,9 prosent av stemmerne, for finne et valgresultat, som ligger under denne målkongen, og bunnen er ikke nødvendigvis nådd ennå, sier politisk kommentator Hans Engell til avisen.

De tre regjeringspartiene i Danmark, Sosialdemokratene, radikale Venstre og Sosialistisk Folkeparti får samlet 29,2 prosents oppslutning, mens det største opposisjonspartiet borgerlig-liberale Venstre får 33,5 prosent.


LES OGSÅ: Danskene vil bytte statsminister