Det siste året har Siv Jensen (Frp) bare tatt seg tid til å delta på to av 30 obligatoriske møter, mens Helga Pedersen (Ap) dukket opp på tre av møtene i Stortingets utenrikskomité, skriver VG.

Erna Solberg (H) har bare møtt på fire av 35 møter i Stortingets helse- og omsorgskomité.

– Hovedjobben for Høyre gjøres av to andre representanter der, blant annet Bent Høie, som er komitéleder. Som partileder må jeg også følge saker i alle de andre komiteene og da må tidenes prioriteres strengt, skriver Solberg i en e-post til avisen.

Sist Jens Stoltenberg var stortingsrepresentant deltok han ikke på et eneste møte i utenrikskomiteen.

LES OGSÅ: Ap-lag i Finnmark vil vrake Helga Pedersen

Ifølge nettstedet holderdeord.no stemte Siv Jensen bare ved fem prosent av de mer enn 600 voteringene på Stortinget i fjor, Erna Solberg stemte ved to prosent av voteringene, mens Helga Pedersen var på plass i stortingssalen under tolv prosent av voteringene.

SVs nåværende parlamentariske leder, Audun Lysbakken, har bare vært til stede på 12 prosent av voteringene, mens forgjengeren Bård Vegar Solhjell var til stede på 16 prosent.

Parlamentarisk leder i KrF, Hans Olav Syversen, var til stede på 36 prosent av voteringene, mens hans partileder Knut Arild Hareide var til stede under 35 prosent av avstemningene.

Venstres Trine Skei Grande var til stede ved 30 prosent av voteringene, mens Trygve Magnus Slagsvold Vedum, som var parlamentarisk leder for Senterpartiet var til stede under hele 58 prosent av avstemningene.

Årsaken er at partiene har laget såkalte utbyttingsavtaler, som gjør at noen representanter kan være borte fra avstemningene, uten at det forrykker forholdstallene mellom partiene.

– Plikten til å møte i Stortinget er individuell, men hvordan de enkelte partiene organiserer og fordeler oppgavene seg imellom er en annen sak, sier Stortingets direktør, Ida Børresen.

LES OGSÅ: Ap-topp vil ha ingeniører inn i eldreomsorgen