Styret satt tirsdag i krisemøte for å finne en vei ut av uføret.

Handelen med Rec-aksjer på Oslo Børs ble stanset rett før klokka 14 tirsdag på grunn av et møte mellom kreditorene i et obligasjonslån på 320 millioner euro – eller rundt 2,4 milliarder kroner, skriver E24.

LES OGSÅ: REC permitterer 65 ansatte i Glomfjord

Rundt en time senere kom meldingen om at skissen som Rec har lagt fram, ikke blir godtatt. Styreleder Jens Ulltveit-Moe og resten av styret møttes klokken 15 for å finne ut av saken. Tirsdag kveld hadde det ikke kommet noe nytt fra det møtet.

– Vi vet at tilbudet er sagt nei til, og betingelsene for emisjonen har falt. Emisjonen er nå historie. Dette var ikke uventet, sa Ulltveit-Moe til E24 tidligere tirsdag.

LES OGSÅ: Forverret resultat fra REC

Konsernsjef Ole Enger vil ikke kommentere innholdet i styremøtet overfor NTB, men sier man onsdag vil komme tilbake med informasjon om hva solenergiselskapet vil gjøre for å bedre gjeldssituasjonen.

Emisjonen på 1,3 milliarder kroner skulle etter planen bidra til å sikre tilstrekkelig albuerom til å drive det kriserammede selskapet videre. Den skulle etter planen stemmes over av aksjonærene senere i juli. (©NTB)