Boulogne-sur-Mer/Bergen (TV 2 Sporten): 140 kilometer ut i tirsdagens etappe ble Kanstantsin Sivtsov førstemann til å bryte årets Tour de France.

Den hviterussiske Team Sky-rytteren var involvert i en massevelt, der også blant annet Tyler Farrar og Christian Vande Velde gikk i bakken. Sivtsov var imildertid den eneste som ikke kom seg opp igjen.

– Det er fryktelig trist for Sky-laget. Han er meget solid i stort sett alt av terreng, med unntak av massespurter, sier TV 2-kommentator Christian Paasche.

Tøffere jobb for Edvald?
At Sivtsov måtte bryte er selvsagt også skuffende for Team Sky - og det kan bety en tøffere jobb for Edvald Boasson Hagen.

– Det er skuffende for oss å miste Kanstantsin, medgir Sky-sjef Dave Brailsford til tv2.no.

– Han er en allsidig og sterk rytter, han er nøkkelmann på laget, et arbeidsjern. Han kjører godt i fjellene, men heldigvis har vi mye styrke i laget. Det er ikke sikkert vi kommer til å lide for mye på grunn av det. Vi har en sterk gruppe og en sterk lagmoral.

– Betyr det også en tøffere jobb for Edvald i fjellene?

– Vi har ikke hatt tid til å sette oss ned og tenke på det, men du må selvsagt bruke ressursene dine ut fra det du har og det ville vært en logisk ting å gjøre, medgir Brailsford.

TV 2 PLAY: Se hele Brailsford-intervjuet

Rojas ut - rytter gikk i gjerdet
Etter 166 kilometer var det nok en krasj, der enda flere ryttere var involvert. José Joaquín Rojas var blant dem som gikk i bakken, og også han ble tvunget til å bryte Tour de France på grunn av skadene han pådro seg.

Tv-bildene viste også hvordan en av rytterne ble slengt inn i et gjerde.

Se video: