Ståle Solbakken hadde sin første offisielle arbeidsdag som sjef for Wolverhampton på mandag. Nordmannen benyttet den til å blant annet møte fans og media.

Mistet kofferten
Solbakken, som har vært på ferie hjemme i Norge, virket fornøyd med å endelig få starte i den nye jobben.

– Jeg er glad for å være tilbake, og ser frem til å komme i gang. Jeg føler meg veldig positiv, sa Solbakken til de fremmøtte på åpningen av Wolves' nye Megastore-butikk.

Overfarten fra hjemlandet hadde likevel ikke gått helt smertefritt.

– Problemet er at jeg har mistet kofferten min. Men utenom det er alt bare bra, kunne Solbakken informere om.

Godt forberedt
Selv om Solbakken har hatt ferie, har han langt ifra ligget på latsiden.

– Jeg har sett kampene fra sist sesong, og føler at jeg er godt forberedt. Jeg føler også at jeg begynner å kjenne spillerne litt bedre, sier Solbakken.

– Jeg begynner å få oversikt, og har sett hva som var bra sist sesong, men også hva som kan forbedres.

Henter inn gammel kjenning
Solbakken har også hentet inn en gammel kjenning fra tiden i København for å bistå på trenersiden. Johan Lange var Solbakkens assistent i FC København og samarbeidet skal nå fortsette I Wolverhampton.

– Jeg tok Johan under mine vinger i København. Han er den yngste treneren som noen gang har fått full trenerlisens i Danmark. Han har et godt øye for spillere, og er en person som kan bekle flere forskjellige roller, sier Solbakken.

stale2 (Foto: Sam Bagnall/AMA, © SB)

Hentet Sigurdarsson
Det er ikke bare på trenersiden nordmannen har gjort forsterkninger. Solbakken hentet Lillestrøms Bjørn Bergman Sigurdarsson før i sommer, og Solbakken har stor tro på nyervervelsen.

– Han er bare 21 år, og har et enormt potensial. Han har allerede psyken til å spille i Championship.

– Når du er 21 år gammel og kommer til et nytt land så trenger du tid til å finne deg til rette. Men jeg tror vi har spillere som kan hjelpe han med å gjøre akkurat det, sier Solbakken.

En annen spiller som er klar for Wolves er Frank Noble.

– Jeg vet ikke mye om denne spilleren. Men har sett noen klipp av han, og han har et stort potensial. Men han er også ung og vil trenge tid.

Les også: LSK bekrefter at Sigurdarson er solgt til Wolverhampton

Les også: To nye spillere klare for Wolves

Dette er et maraton
Wolverhampton møter Leeds i første serierunde 18. august. Solbakken er klar over at det er høye forventninger rundt klubben.

– Å møte Leeds blir helt klart en stor kamp. Men vi kan ikke henge oss opp i enkeltkamper. Dette er et maraton, sier han.

Solbakken lever derimot godt med at fansen forventer opprykk.

– Som trener så vil du alltid at fansen skal ha forventninger til klubben. Det er mye bedre enn at de ikke har det. Vi skal gjøre alt for at de blir fornøyde, avslutter Solbakken.

At Solbakken er populær blant store og små i Wolverhampton-området før sesongen er i gang er det hvert fall liten tvil om. Solbakken mottok i går denne meldingen på twitter av Curtis (5) og Molly (10).

Brev til Ståle