Den 45 år gamle svensken satt i bilen sammen med konen Anna og datteren Maja (17) og var på vei hjem til Strømsund fra Laxviken i Sverige.

– Det var en fin natt - og vi bestemte oss for å ta en omvei hjem i håp om å kanskje få se noen dyr, forteller Albertsson til tv2.no. Og dyr det fikk vi virkelig se!

Se video øverst i artikkelen! (Video med tillatelse fra op.se)

Binne med bjørnunger

For plutselig sto det en bjørn midt i veien et stykke foran bilen.

– Jeg ropte til min kone: Se der! Nå står det en bjørn der framme i veien! Og så tenkte jeg at det var jammen flaks at vi fikk se bjørn på så nært hold.

Og ikke nok med det. Binna som sto i veien var ikke alene.

I grøftekanten rundt 200 meter foran bilen sprang to små bjørnunger. Peter Albertsson var ikke sen med å finne fram kamera og filmet opptrinnet.

LES OGSÅ: I bare trusa holdt Olov på å bli tatt av bjørnen

– Jeg fortsetter å filme idet moren forsvinner inn i skogen, og rett som det er - så dukker det opp enda en bjørn.

45-åringen som også er en erfaren jeger tenkte at denne bjørnen måtte være fjorårets bjørnunge siden den var større en de to andre.

– Utrolig naturopplevelse

Albertsson forteller at han er mye ute i skog og mark, og han har sett mange ville dyr før. Likevel beskriver han bjørnetreffet som en opplevelse utenom det vanlige. Og for hans datter Maja var det første gang hun fikk se bjørn.

– Det her er jo helt unikt, å få se fire bjørner på en og samme gang! Vi trodde ikke at vi kom til å se mer til bjørnene igjen, forteller Albertsson til tv2.no.

– Men i samme øyeblikk kommer binnen opp på veien med en unge, og så kom ettåringen, og så kom den andre ungen opp på veien. Så passerer alle fire veien rett foran bilen.

LES OGSÅ: Studenter jaget sulten bjørn opp i tre

Snille bamser

I fire-fem minutter oppholdt bjørnene seg foran bilen - før de forsvant videre inn i den jämtlandske sommernatten.

Bjørnene var aldri truende på noen måte og oppførte seg rolig mens familien på tre satt og fulgte med. Likevel innrømmer Albertsson at han var glad de satt inne i en bil.

– Det var behagelig å sitte inni bilen. For å møte en binne med bjørnunger på den måten, uten noen form for beskyttelse - det hadde nok gjort meg litt mer nervøs dersom jeg ikke satt i en bil, sier han til tv2.no.