Andre Villas Boas (Foto: GREGORIO CUNHA/Afp)
Andre Villas Boas (Foto: GREGORIO CUNHA/Afp)

Tottenhams nye manager
har signert

André Villas-Boas får en ny sjanse i Premier League.

André Villas-Boas har lenge vært den heteste kandidaten til å ta over som manager i Tottenham, etter at Harry Redknapp forlot White Hart Lane tidligere i sommer.

Tirsdag bekreftet Spurs at Villas-Boas blir klubbens nye manager. Portugiseren dro til London mandag, og signerte tirsdag en treårig avtale.

Villas-Boas vil gå inn i stillingen nesten umiddelbart, men ifølge portugisiske kilder vil han ikke holde sin første pressekonferanse før neste uke, når Tottenham-spillerne kommer tilbake fra ferie.

Suksess eller fiasko for Villas-Boas i Spurs?
Delta i avstemningen til høyre!

– Meget privilegert
Han har imidlertid tatt seg tid til å snakke med klubbens nettside om sine umiddelbare tanker rundt den nye jobben.

– Tottenham er en stor og tradisjonsrik klubb, med fantastisk støtte både i England og ellers i verden. Jeg føler meg meget privilegert over å bli manager her. For meg er dette en av de mest spennende trenerstillingene i Premier League. Jeg har hatt flere diskusjoner med styreformannen og resten av styret, og jeg deler deres visjoner for klubbens fremtid. Dette er en stall som enhver trener ville elsket å jobbe med, og jeg tror vi vil gå en suksessfull fremtid i møte, sier Villas-Boas.

Les også: Erik Thorstvedt: – Villas-Boas kan få kjørt seg

Forventer attraktiv fotball
Styreformann Daniel Levy mener supporterne kan vente seg stor underholdning på White Hart Lane i tiden fremover.

– Jeg er meget lykkelig over at André har gått med på å bli vår nye manager. Han har et enestående rykte for dyp taktisk innsikt i spillet, og for å sette sammen velorganiserte lag som spiller attraktiv, offensiv fotball, forteller Levy til Tottenhams nettside.

Sparket etter svake resultater
34-åringen, som hadde enorm suksess med Porto i 2010/2011-sesongen, fikk i mars sparken i Chelsea etter en svært turbulent tid med dårlige sportslige resultater, i det som var hans første jobb i klubbfotballen utenfor hjemlandet.

Hans arvtaker på Stamford Bridge, Roberto Di Matteo, ledet senere laget til en sensasjonell triumf i Mesterligaen.

Ingen Mesterliga til høsten
Ironisk nok er sparkingen av Villas-Boas også indirekte årsaken til at laget han nå tar over ikke skal spille i Europas gjeveste klubbturnering kommende sesong.

Tottenham kom på fjerdeplass i Premier League i 2012, men Englands siste plass i Mesterligaen tilfalt Chelsea, som regjerende mestre.

Spesiell karriere
Som hans mentor, José Mourinho, er Villas-Boas en av relativt få høyprofilerte managere som ikke har en suksessfull karriere som spiller bak seg.

Istedenfor startet han i tenårene som talentspeider for Sir Bobby Robson i Porto på midten av 90-tallet, og ble senere ungdomstrener og analyseansvarlig i samme klubb, før han ble manager i Académica i 2009.

Er André Villas-Boas rett mann for Tottenham?
Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk