Dagen etter at Kane Gorny ringte politiet, døde den tidligere aktive fotballspilleren av dehydrering. Da hadde politibetjentene som møtte opp ved St. George’s sykehus i London etter 22-åringens nødsamtale, blitt avvist av sykepleierne med beskjed om at pasienten var forvirret.

– Sykepleierne var late og giddeløse. Kane var helt avhengig av dem, men sykepleierne sviktet helt, sier moren Rita Cronin til Daily Mail.

Etterlatt på rom alene

Saken mot sykehuset pågår nå for åpen rett i London, der både moren og faren vitner.

Les også: Camilla (20) skulle ta mandlene - døde etter sykehustabbe

– Sønnen min var sint og stresset da jeg snakket med ham på telefon om at personellet ved sykehuset ikke ville gi ham noe å drikke. Han sa: «Jeg har ringt politiet. Du må komme hit kjapt: De ansatte ved sykehuset står rundt senga mi og samkjører historiene sine».

– Da jeg kom til sykehuset, gjorde sykehuspersonellet ingenting. Det føltes som om to av legene var nervøse for å tilkalle leger høyere opp i systemet, forklarte Rita Cronin i retten.

Istedenfor å gi pasienten noe å drikke, ble en sint Kane fastbundet av sikkerhetsvakter, dopet ned på medisiner og etterlatt på et rom alene gjennom natten – uten at de ansatte ved sykehuset så til ham.

Les også: Saksøker staten etter å ha stått i sykehuskø

Morgenen etter forsto en av sykehusets leger at Kanes tilstand var livstruende. Da var det for sent, og en time senere ble han erklært død.

Overlevde hjernesvulst

Det som skulle ende som en tragisk skjebne, begynte som en solskinnshistorie i 2008. Da hadde Kane Gorny overlevde en hjernesvulst. En del av behandlingen som reddet livet hans først, var å tilføre hormoner for å regulere væskebalansen i kroppen hans.

Bivirkninger av medisinene svekket imidlertid 22-åringens skjelett, og i 2009 ble Gorny lagt inn på sykehus for å få en hofteoperasjon.

Les også: Sykehus åpner for å la pasienter dø

Gjennom sykehusoppholdet var han avhengig av å få de samme medisinene for å opprettholde væskebalansen, men gjentatte ganger fikk ikke Kane de livsnødvendige medisinene ved St. George's sykehus.

– Han hadde fått livsgleden tilbake, selv om han hadde smerter i hofta. Jeg pleide alltid å sørge for at han tok medisiner. Alle rundt ham visste hvor viktig det var at han tok medisinene, fortalte moren i retten.

Les også: Sykehus opererte Knut uten lov

Rettssaken mot sykehuset har fått stor oppmerksomhet i britisk presse og er ventet å fortsette førstkommende mandag.