Orchies/Bergen (TV 2 Sporten): Tour de France er en publikumsfest av dimensjoner, men det har ikke bare positive følger for rytterne.

Etter mandagens etappe gikk flere ryttere hardt ut på twitter for å klage på tilskuere som blir for ivrige og går i veien for syklistene.

– En anmodning til tilskuerne: Vi beveger oss FORT på veien, og om du står der og vi treffer deg kommer det til å gjøre VELDIG vondt for oss begge, skriver Matt Goss.

– Og, det som er i kameralinsen din er nærmere enn det virker som, legger han til.

Se video av en overivrig fotograf over!

Les også: Bedriten Tour-dag avsluttet med stikkpille: – Føler jeg har mistet jomfrudommen

– Som å bli truffet av en bil
Tv2.no tok en prat med Goss og noen av de andre rytterne om dette før start på tirsdagens etappe.

– Noen gang blir publikummerne litt oppspilt. Vi elsker å ha publikum her, og uten dem hadde vi ikke hatt denne idretten. Vi setter pris på at de er her, men det er veldig farlig når de står midt i veien. Noen ganger er det to- eller trefelts veier der de står så tett av vi har en tredjedel av et felt, sier Goss til tv2.no.

– I fjellene er det greit noen ganger, da går det sakte og det er lett å komme seg ut av veien. Når vi kjører på flate veier kjører vi 60 km/t i timen. Da er det som å bli truffet av en bil, det kommer til å skade begge to, fortsetter Orica GreenEdge-rytteren.

Les også: Sjekk Hoogerland-arrene ett år etter piggtråd-skandalen

– Glemmer bagene
Også Edvald Boasson Hagen mener enkelte tilskuere er nødt til å være mer forsiktige.

– Det er altfor mye folk langs løypen som må passe seg. Det er alltid noe som skjer. Det er gøy at publikum er ute og heier, men de kan jo trekke seg litt til siden når vi kommer. Jeg har klart å holde meg unna småfarlige situasjoner så langt, og krysser fingrene for at det fortsetter, sier han.

Vacansoleil-DCM-spurter Kenny van Hummel peker også på et annet problem.

– Vi har sett mange tilskuere som står langs veien. De har ikke mye erfaring med ritt på dette nivået. Når rytterne kommer trekker de tre skritt tilbake, men de glemmer å ta med bagene. Da må vi kjøre slalåm. Det er latterlig noen ganger, men slik er Touren.

Les også: – Tour-rytter ble påkjørt bakfra av bil

– Fjern barna deres fra veien
RadioShack-Nissans Andreas Klöden var en av dem som gikk hardt ut på twitter mandag kveld.

– Jeg liker mange fans langs veien, men hvor dum kan du være om du står midt i veien? Vi sykler nesten 60 km/t der det er flatt, og noen ganger er det gale mennesker midt i veien. Jævlig farlig for ryttere og fans. Og fjern barna deres fra veien, vær så snill, skriver han.