Se keepertabben i videovinduet over (bilder med tillatelse fra nabonytt.no)

Trondheim/Bergen (TV 2):

RBK 2 - Buvik 7-0 Han har stått de fleste kampene for andredivisjonslaget Buvik IL de siste seks sesongene, 28 år gamle Øyvind Onsøyen.

Den sindige trønderens erfaring og lange fartstid var imidlertid borte som dugg for solen i møtet med Rosenborgs andrelag på Lerkendal kunstgress mandag.

– Jeg skulle bare dempe ballen
Timingen kunne knapt vært verre. Mot andrelaget inntraff den pinlige katastrofen allerede etter fem minutter. Et enkelt tilbakespill fra egen forsvarer havnet på merkverdig vis under skoen på sisteskansen.

Resten er trøndersk keeperhistorie. Og nå også nasjonal.

– Jeg skulle bare dempe ballen og få den ut igjen, men så strøk den under knottene. Det var ingen vits å kjefte på forsvaret, for å si det slik, sier 28-åringen til tv2.no.

Til det var tabben av det altfor pinlige slaget.

– Fikk du kjeft, ble du mobbet?

– Egentlig ikke, det var ikke så mye å si om det. Vi ble jo rundspilt og tapte 0–7 for RBK 2. Det var bra dette skjedde i denne kampen og ikke i én som var helt jevn. Men det er selvsagt ikke noe artig, nei, sier Onsøyen.

Likevel var han sint nok til å drikkeflasken fløy gjennom målet etter episoden.

– Frykter du et liv på YouTube nå?

– He-he, det kan vel skje. Da får jeg bare ta det med humor og humør. Jeg er jo i godt selskap med andre keepertabber, sier Onsøyen og flirer.

Miniputtfotball
Den pinlige inngripenen mot RBK-stjernene til tross; nattesøvnen mister han ikke.

– Den tabben blir ikke lett å glemme, men jeg sov godt i natt, sier 28-åringen.

Han tror heller ikke at plassen mellom stengene er truet – med det første.

– Jeg har ikke opplevd noe slikt siden jeg spilte miniputtfotball. Nå har jeg har spilt hvert minutt i fjor og forfjor, og så langt i år. Så får vi se om jeg får stå videre også, sier Onsøyen.

Se keepertabben i videovinduet over (bilder med tillatelse fra nabonytt.no, kommentator er Truls Lereggen i naboTV)