Friidrettsutøver Ezinne Okparaebo (24) er Norges raskeste kvinne gjennom tidene. Hun er norsk rekordholder både på 100 meter og 200 meter. Om cirka tre uker står hun klar på startstreken i Sommer-OL 2012 i London.

Blir aldri lei

Hun har Norges raskeste bein og har som mål å bli best i verden. Hun innrømmer at det til tider kan være slitsomt, men hun blir aldri lei av å prøve å være best.

– Jeg blir aldri lei, sier Ezinne Okparaebo til Sommertid før hun legger til:

– Det kan kanskje virke som det er litt kjedelig noen ganger, når man jobber beinhardt og alt handler om løping.

– Men den følelsen man får når man når lykkes, den er helt ubeskrivelig. Det rushet og adrenalinkicket man føler da, det er det som driver meg fremover.

Les også: Okparaebo slo to rekorder og er klar for OL

Konkurrerer om å være best

Sammen med komiker Pernille Sørensen (34) kjenner hun seg igjen i en hverdag der man ofte strever etter å være best og imponere alle rundt seg. Sørensen drar det så langt som at mange lurer seg selv i prosessen. Hun begrunner dette med at mange kvinner konkurrerer i å virke som om de er best i alt.

– Jeg vet ikke helt om jeg lurer meg selv. Det jeg gjør er jo ganske målbart, sier Okparaebo og legger til:

– Men jeg kjenner meg igjen i mye av det Pernille beskriver. Vi pynter oss gjerne for å imponere venninnene våre og ikke nødvendigvis menn. Vi jenter konkurrerer om å være finest eller ha det aller nyeste på motefronten.

– Men det som er deilig med sport er at man har beviset på klokka at man er best, smiler hun.

Les også: Okparaebo er rask på banen, men treg om morgenen

Bor i Florida

I fjor flyttet stjernehåpet til Florida og har økt treningsmengdene dramatisk for å oppnå OL-suksess i London. Resten av året skal hun trene knallhardt med amerikanske verdensstjerner. Hun flyttet fra Nigeria til Norge som niåring og vokste opp på Ammerud i Oslo.