Allo, allo er en av BBCs mest sette komiserier noen sinne og handlingen foregår i den lille byen Nouvion ein halvtime sør for Boulogne-sur-Mer. Hjemma i Norge blei serien en av de mest populære seriene som NRK viste på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Vi som husker serien har vel alle gått rundt og sagt “Gud mauning”, “You stupid woman” eller “Listen very carfully, I shall say this only once”.

alloallo

Handlingen er veldig enkel. Rene og gjengen prøve å gjemme unna maleriet “The Fallen Madonna with the big boobies” av Van Clomp slik at de har noe å leve av etter krigen. Van Clom er ikke en ekte maler, han er vistnok basert på van Gogh, men BBC fikk laget et maleri som de brukte i serien. Etter at den ble tatt av plakaten ble maleriet solgt på auksjon for over 40 000,- kroner som gikk til veldedighet.

allo2

En av de mest populære karakterene var politimannen Officer Crabtree som snakker spektakulært dårlig fransk. Han skal visnok være inspirert av tidligere statsminister Edward Heath som også snakket veldig dårlig fransk. I virkeligheten snakker Arthur Bostrom som spiller Crabtree, flytende fransk.

I tillegg til å være en populær TV-serie ble det laget et teaterstykke basert på serien der mange av skuespillerne fra TV var med. Stykket gikk fra 1986 til 1992 og spilte over hele England samt i Australia der serien også var veldig populær.