Borut Bozic (Foto: Claude Paris/Ap)
Borut Bozic (Foto: Claude Paris/Ap)

– Tour-rytter ble påkjørt bakfra av bil

– Bilen kunne han unngått ham, men han valgte å treffe rytteren, hevder lagkamerat.

Tournai/Bergen (TV 2 Sporten): Astana-stjerne Aleksander Vinokourov forteller til TV2.no at lagkameraten, Borut Bozic, ble påkjørt av en bil under mandagens Tour de France-etappe.

– Han ble fraktet til sykehus. Ingenting var brukket, men han var uheldig i dag, sier Vinokourov til TV2.no.

Han trekker paralleller til den rystende hendelsen som rammet Johnny Hoogerland i fjor. Den gangen ble proffsyklisten meid av veien og landet i et piggtråd-gjerde.

– Jeg kan ikke understreke nok at sjåførene må være forsiktige. Han ringte og unnskyldte seg, men det kunne ha gått som med Hoogerland i fjor. Man må være forsiktig rundt rytterne, sier Vinokourov.

Gikk ut mot arrangøren
Det var først Janez Brajkovic som meldte om hendelsen på Twitter.

– Dårlig dag. Borut Bozic ble påkjørt bakfra av en bil fra rittorganisasjonen, skriver Brajkovic.

Les også: Cavendish gjorde alt selv: – Jeg var helt alene den siste kilometeren

Men han gir seg ikke med det. Bozic hevder påkjørselen kunne vært unngått, men at sjåføren valgte å kjøre på Bozic fremfor å treffe en annen bil.

– Bilen kunne han unngått ham, men ville ha krasjet inn i en annen bil. Han valgte å treffe rytteren, skriver Brajkovic videre.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

bozic
bozic

ASO hevder de ikke kjenner til hendelsen
TV 2 Sporten har vært i kontakt med rittarrangør ASO, som hevder de ikke har kjennskap til hendelsen.

Astana skriver heller ingenting om en påkjørsel på sine nettsider, men melder at Bozic gikk i bakken midtveis i etappen.

– Dagens sure hendelse var Bozics krash halvveis ut i etappen, der han slo sin høyre albue. Vi tar ham med for å ta noen tester for å finne ut av konsekvensene etter ulykken, sier sportsdirektør Giuseppe Martinelli. Bozic ble for øvrig nummer 17 på mandagens etappe.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater
Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Skandalepåkjørsel i fjor
En slik hendelse sender selvsagt tankene til fjorårets Tour de France, der Johnny Hoogerland ble kjørt ned av en media-bil.

Hoogerland kom seg til mål, blødende og forslått, og gråtende kunne han motta klatretrøyen han hadde sikret seg tidligere på etappen.

– Det som skjedde var et uhell, men reglene må være klarere for når bilene kan kjøre forbi og når de ikke kan det. Dette kan bare ikke skje igjen, sa Hoogerland under fjorårets Tour.

Hoogerland har for øvrig gått lei av å vente på en erstatning etterpåkjørselen, og har nylig stevnet Tour-sjåføren som kjørte på ham for retten.

Gjenopplev fjorårets skandale:

533439