Besançon (TV 2 Sporten): Umiddelbart etter hver etappe i Tour de France setter Sky-rytterne seg på sykkelsetet utenfor lagbussen for å sykle ned. Evnen til å restituere seg raskt er essensielt for å overleve Touren. Det er spesielt viktig for rytterne som dag etter dag må holde seg i front av hovedfeltet. Derfor er det noe overraskende at Sky er ett av få lag som kollektivt sykler ned rett etter målgang.

Det britiske superlaget er kjent for å være svært opptatt av små detaljer. Laget har tatt vitenskap i sykkelsporten til et nytt nivå.

– Til å begynne med flirte de andre lagene av oss da vi begynte å sykle ned. De er misunnelige, enkelt og greit, sier Sky-sjef Sean Yates.

LES: Wiggins på pressekonferanse: – Fucking wankers
LES: Wiggins superhjelpere kommer fra Kenya og Tasmania (!)

Han mener det bare skulle mangle at rytterne sykler ned etter målgang.

– Det er litt ubeleilig, men når du er betalt så mye for å sykle må du gjøre alt du kan for å restituere deg raskt, sier Yates.

– Sky er trendsetterne
Riktignok er det flere veier som fører til Rom. Selv om Team Sky velger å sykle ned etter etappene er det ikke dermed sagt at det er det beste alternativet. Yates forteller at Saur-Sojasun og Lotto-Belisol har begynte å herme etter Sky. De fleste andre lagbussene kjører rett til hotellet.

Garmins sportsdirektør Alan Peiper innrømmer at Sky har satt standarden.

– De er trendsetterne, sier Peiper.

– Jeg ville ikke sagt at vi er misunnelige, men de har mest ressurser av alle de store lagene. De har ressursene alle vi alle skulle ønske vi hadde. Når du har så mye penger så kan du kjøpe de rytterne du vil ha, de bussene du vil ha og den infrastrukturen du vil ha rundt laget. Suksess er en naturlig konsekvens av det, fortsetter Peiper.

Kan bli isolert
Han tror Skys finansielle muskler kan føre til et større skille i sykkelsporten.

– Alle ønsker å bli like gode som det beste laget, og Sky er det beste laget nå. Andre lag ønsker de samme ressursene og mulighetene de har. Kanskje det fører til at de blir isolert på et tidspunkt, ressonerer Peiper.

LES: – Tour-rytter ble påkjørt bakfra av bil
LES: Sjekk hvilken Real Madrid-spiller som er broren til Tour-stjerne

Peiper skulle gjerne brukt mer tid på små detaljer.

– Men man må ha ressurser for å jobbe med detaljene. Vi sprer ressursene for å få jobben gjort, men vi har ikke ressurser igjen til detaljene. Det er også forskjellen, sier Peiper.

I tillegg til ressursene har Sky også et av feltets mest sykkelkyndige støtteapparat. Peiper trekker frem Dave Brailsford som en nøkkelfigur.

– Han har vært med lenge. Brailsford vet hvordan sykkelsporten fungerer, og det er et stort pluss for laget, sier Peiper.