Sommerens vakreste eventyr er i gang og for å plusse på unnskyldningen til å sitte foran TV-skjermen i hele juli kan du bli med på TV 2s Tour de France-manager!

Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Spillet er enkelt: Du setter opp de rytterne du har mest tro på under forskjellige kategorier og underveis har du muligheten til å endre på laget. For å få noen gode tips til hvem du skal satse på kan du se litt på hvilke ryttere som er mest populære hos managerne.

TV 2 Sportens oversikt viser at Edvald Boassen Hagen er umåtelig populær i ungdomsklassen og lagkamerat, og verdensmester, Mark Cavendish kniver med Peter Sagan om å være den mest populære sprinteren.

Her er spillernes egne favoritter!

Kaptein
Regjerende Tour de France-vinner Cadel Evans er mest populær innenfor kapteinskategorien. Han er valgt av 13.146 managere. Bradley Wiggins og norskættede Ryder Hesjedal følger på pallen med henholdsvis 11.066 og 6423. Samuel Sanchez inntar fjerdeplassen med å være valgt av 4666 managere, mens hjemmehåpet Thomas Voeckler er kaptein hos 3465 managere.

Full oversikt: Slik ser du årets Tour de France

Tempo
Tempomester Fabian Cancellara er den desidert mest populære innenfor denne kategorien. Han er valgt av hele 15.428 managere. Tony Martin, som hadde et uhell på prologen er valgt av 5467. På de tre neste plassene finner vi Luis Leon Sanchez (1810), skotten David Millar (863) og på femteplass er Andriy Grivko (508).

Sprintere
Thor Hushovd er som kjent ikke med i årets utgave av Tour de France og derfor har mange satt sin lit til Peter Sagan (14.483) og Mark Cavendish (14.059). Hushovds kompis, Philippe Gilbert, inntar tredjeplassen med 7268 utvelgelser. På 4. og 5. plassen finner vi Matt Goss og André Greipel med 2437 og 2435

Klatrere
Storebroren til Andy Schleck, Frank, er en populær mann blant managerne. Han er valgt 8580 ganger. Italieneren Ivan Basso inntar 2. plassen med 4859 ganger. Peter Velits (4776), Pierre Roland (4283) og den danske fjellgeita Chris Anker Sørensen (3442) er 5. mest populære klatrevalg.

Tour de France: Etapper | Historikk | Lag/Ryttere | Resultater

Ungdomsryttere
Den eneste norske rytteren er desidert mest populær av de norske managerne. Edvald Boasson Hagen er valgt av hele 22.703 managere. Amerikaneren Tejay Van Garderen (6249), Rein Taaramäe (4799) følger som nummer to og tre. Tyskeren Patrick Gretsch og Thibaut Pinot er valgt 3487 og 2380 ganger.

Les også: Dette er Edvalds vei fra gårdsgutt til verdensstjerne

Vannbærere
Den stille helten som henter flasker til de mer profilerte syklistene blir ofte ignorert når vinneren står i gult på Champs-Élysées, men det er mulig å velge noen kjente navn innenfor denne kategorien. Sylvain Chavanel ble fransk mester på tempo tilbake i 2008 og er ingen smågutt i sykkelsammenheng. Han er valgt 9244 ganger. Aleksandr Vinokurov har i løpet av sin Tour de France-karriere vunnet tre etapper og har også en sammenlagtseier i Vueltaen i beltet. 5048 managere har valgt kasakstaneren som vannbærer. Christian Vandevelde og Brett Lancaster er tredje og fjerde mest valgt av managerne med sine 3812 og 3491 utvelgelser. Ulykkesfuglen Johnny Hoogerland var utsatt for fjorårets verste hendelse, og han er valgt av 3260 managere.

Les også: Husker du denne piggtrådvelten?

Sportssjef
Sportssjefene er veldig dyre og med et heldig valg her kan man spare mye penger. Boasson Hagens sjef i Sky, Scott Sunderland, er den største favoritten av managerspillerne. Han er valgt av hele 15.465. John Lelangue skal forsøke å styre Cadel Evans' fram mot en kopi av fjoråret. BMC-sjefen er valgt av 2565 ganger. Liquigas-, RadioShack- og Garmin-sjefen følger på de tre neste plassene med 2348, 1195 og 880.

Sjekk alle resultater her

Sett opp ditt lag og konkurrér med kolleger, venner og familie! Hvem har mest peiling på sykkel? Kan du skape et vinnerlag? Spill Tour-manager her!

Se nye TV 2 SPORT gratis her (åpent tilgjengelig ut juli)