MISTER LYSTEN: Flere menn forteller at de har mistet lysten på  sex. En av grunnene er partnererens fantasier... (Foto: Illustrasjonsfoto)
MISTER LYSTEN: Flere menn forteller at de har mistet lysten på sex. En av grunnene er partnererens fantasier... (Foto: Illustrasjonsfoto)

Menn opplever sexfantasier som utroskap

...Og det gjør at han mister interessen for sin partner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Du er ikke utro selv om du fantaserer om en annen person når du har sex med din partner. Fantasier er som drivstoff i et forhold, og tankene er dine, sier sexologen Roberta Rossi til Cupido.

Utro fantasier

Rossi mener en av årsakene til at mannen mister interessen for sex og sin partner, er at han opplever fantasiene sine som utroskap.

– Mange menn blir fanget i sin egen oppfatning av utroskap. Det ville være svært tøft for en mann å få vite at hans partner tenker på en annen mens de har sex. Mennene vil oppleve dette som at de selv ikke strekker til, og at partneren rett og slett er utro ved å tenke på en annen person, sier Rossi til magasinet.

Derfor er vi utro

Slik avslutter du forholdet

Fantasi som krydder

Ifølge sexologen er det å tenke på en annen en partneren i senga ikke utroskap. Det er faktisk helt normalt.

Dersom du fantaserer om noen andre mens dere har sex, betyr nødvendigvis ikke at du er i et dårlig forhold eller at du er utro.

– Fantasier kan brukes som et krydder i parforholdet. Dersom man kan utveksler ideer, snakke og prøve andre ting, og åpent og trygt finne ut av hva man har av lyster, er det med på å sikre utvikling og lidenskap i sexlivet med partneren, sier sexolog og parterapeut Rikke Thuesentil kk.no.

Dette liker vi å gjøre etter sex

Stress og sosiale medier

Menns opplevelse av sine fantasier som utroskap kan pekes på som en av grunnene til at menn mister sexlysten. Men det finnes mange ting som spiller inn på sexlysten.

Psykiater og spesialist i klinisk sexologi Haakon Aars opplever at flere yngre menn klager over mindre sexuell lyst. Han tror at det kommer av tiden vi lever i; Småbarnsforeldre. Karrierefokus. Konstant tilstedeværelse på e-mail, mobil og sosiale medier.

– Når kvelden kommer har man bare lyst til å ligge på armen og kose. Man orker ikke så mye mer, sa han til God morgen Norge.

Les også:

Ikke fortell at du har vært utro