Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bli medlem i TV 2 Sporty – vinn proff pulsklokke

«Ivar Formo døde så altfor tidlig 26. desember 2006 etter en ulykke på en jogge- og skøytetur. Dette løpet er til ære for vår store idrettsutøver», skriver Lyns skigruppe på sine hjemmesider.

Den tidligere OL-vinneren skulle vekselvis jogge og gå på skøyter 45 kilometer fra Hadeland til Oslo, men gikk gjennom isen og druknet.

Det er masse snø i Nordmarka i Oslo. Sjekk snødybdene i listen til høyre! (Foto: Lise Åserud / SCANPIX)

Første minneløp
Da Formo ikke kom frem til avtalt møtested på Skar ble han meldt savnet. En stor redningsaksjon ble satt i gang. Formo ble funnet i vannet Store Sandungen like etter klokken 22.00 den tragiske desemberdagen.

Seks år etter ulykken har Lyn Ski tatt initiativ til å hedre den legendariske langrenns- og orienteringsløperen. Lørdag 20. oktober går Ivar Formos Minneløp av stabelen.

– Vi har i flere år snakket om å hedre Formo, og nå er tiden inne. Fra før har vi et sprintskirenn om vinteren. Vi håper det nye løpet blir populært, sier løpsleder Carl Peter Tønseth til TV 2 Sporty.

LES OGSÅ: – Kroppen vår er ikke skapt for asfalt

Tre tøffe stigninger
Ivar Formos minneløp strekker seg 16 kilometer gjennom flotte områder av marka som ofte løpes av Lyn Ski på deres helgeturer. Idrettslaget har over 600 aktive utøvere, derav mange barn og juniorer.

Løypa har tre skikkelige stigninger og går mye på sti som favoriserer o-løpere og gode stiløpere.

Underveis kan du nyte utsikten fra Vettakollen, Frønsvollen og Skjennungen. Det blir spurtpriser på Vettakollen og Skjennungen.

LES OGSÅ: Slik løper du riktig i terrenget

Se video her
På veien tilbake går løypa forbi Lynhytta ved idylliske Åklungen.

SE VIDEO AV TRASEEN HER!

Start og mål er Sognsvann Snøpark ved NIH. De som synes 16 km blir litt for langt kan ta en kortere løype på 8 km. For de under ti år tilbyr arrangøren et barneløp på 2 kilometer i Snøparken.

LES OGSÅ: Stadig færre gidder dette

På jakt etter treningsutstyr? Sjekk tilbudene i Sportybutikken!