Spania (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
Spania (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)

– Spania er tidenes beste landslag

Erik Thorstvedt kom til konklusjonen etter å ha sett spanjolene valse over Italia i EM-finalen.

Spania stod bak en historisk triumf da de slo Italia 4-0 i søndagens EM-finale i Kiev.

Ikke bare var dette tidenes største seier i en EM-finale, men også den første gangen et lag har klart å vinne de to mest prestisjefylte mesterskapene tre ganger på rad; EM i 2008, VM i 2010 og så EM igjen i 2012.

– En oppvisning
I TV 2s EM-studio var ekspertene fulle av beundring for det tiki-takaens fanebærere representerer.

– Enkelte har sutret litt over at de spiller kjedelig fotball, og så klinker de til med denne kampen her. Det var en oppvisning av de helt store. Det vi har sett her ute i dag er sannsynligvis det beste landslaget noensinne, i verdenshistorien, sier tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt.

– Maktdemonstrasjon
Morten Langli vil ikke sette en slik merkelapp på laget, men nøyer seg med å si følgende.

– Jeg er helt målløs. Det er en fantastisk generasjon fotballspillere. De har et fantastisk kameratskap, selv om det blir spekulert mye i media om steile fronter mellom Barcelona- og Real Madrid-spillere, men det ser ikke sånn ut i det hele tatt når de spiller fotball og jubler sammen. Dette var en maktdemonstrasjon fra A til Å, sier Langli.

– Et klart bedre lag
Henning Berg er spesielt imponert over hvor godt spanjolene presterer når det gjelder som mest.

– Det er imponerende å være så god i så mange år. De klarer også å ta frem det aller, aller beste i en finale. Det er helt imponerende av Spania. De scoringene de klarte å produsere, de to første målene, det er så bra gjort, så gode løp og så bra satt, at de er selvfølgelig verdige vinnere. Italia er skuffet, men de tapte for et klart bedre lag, sier Berg.

– Tidenes beste
Erik Thorstvedt, som har fått summet seg litt, er nå klar med konklusjonen.

– Det er veldig farlig å snakke om det akkurat nå, du skal gjerne få litt distanse, men det er ingen andre som har vunnet tre mesterskap på rad. For meg i hvert fall, er dette det beste landslaget gjennom alle tider.

Se sammendrag av Spania-Italia i videovinduet øverst

Er Spania tidenes beste landslag?
Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!