Peter Sagan (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)
Peter Sagan (Foto: PASCAL PAVANI/Afp)

Liquigas-sjef sammenligner Sagan med Lance Armstrong

– Han kan bli like stor, sier Stefano Zanetta.

Seraigne (TV 2 Sporten): Peter Sagen ble søndag den yngste rytteren til å vinne en Tour de France-etappe siden Lance Armstrong vant i 1993. 22-åringen fra Slovakia slo Fabian Cancellara i spurten på den 1. etappen fra Liege til Seraigne.

– Han er en stor, stor mester. Jeg vet ikke om han er verdens beste, men han er en av dem, sa lagkamerat Ivan Basso til tv2.no etter målgang.

LES: Boasson Hagen ble spurtslått av wonderboy Sagan: – Hadde syre til langt over ørene

– Kan bli like stor som Lance
Sagan har hatt en utrolig sesong i år. Hans første etappeseier i Tour de France var hans 14. seier siden 1. januar. Sportsdirektør Stefano Zanatta sparer ikke på kruttet når han får spørsmål om hvor stor Sagan kan bli.

– Ja, han bli like stor som Lance i fremtiden. Sagan kan kjøre for de store rittene i årene som kommer, men han er ennå veldig ung, sier Zanatta til tv2.no.

Sagan rødmer da TV 2 nevner at sportsdirketøren sammenligner ham med Lance Armstrong.

– Jeg vil gjerne bli like stor som Lance, men jeg vet ikke om jeg klarer å bli så sterk. Det er umulig for meg å si hva fremtiden vil bringe. Det er nok av tid til å finne ut av det, sier Sagan.

LES: Her sender han rytterne i bakken
LES: Se, så glad dansken ble!

Har merket Tour-trykket
Målet for Sagan var å ta minst én etappeseier i årets Tour. Det kan bli mange flere, tror Zanatta.

– Peter Sagan er det største sykkeltalentet i sykkelsporten nå. Han har vunnet mange ritt, men det er hans første Tour. Målet med årets ritt er å skaffe seg erfaring. I dag vant han, og det var fantastisk for hele laget.

Sagan har merket at det er noe annet å sykle Tour de France enn andre sykkelritt.

– Det er mange flere tilskuere og journalister. I tillegg er farten i feltet høyere enn vanlig. Det er også mer kamp om plassene i feltet mot slutten av etappene, sier Sagan.

– Vil minst minst like mye som Lance
Johan Kaggestad tror Sagan kan bli en like stor idrettsutøver som Armstrong.

– De har litt forskjellige roller. Jeg tviler på at Peter Sagan kommer til å vinne Tour de France sammenlagt, men jeg er ikke i tvil om at Sagan vil vinne minst like mange sykkelritt som Armstrong. Han kommer til å vinne mange medaljer og mange klassikere, sier Kaggestad.