Sarpsborg - Bryne 2-2

Da Sarpsborg tapte 2-1 for Ullensaker/Kisa i begynnelsen av juni var det etter en bisarr scoring der målvakten sendte ballen i ryggen på motstanderen og i mål.

I dagens poengtap mot Bryne var det nok en gang en underlig målvaktsepisode som lå bak ett av Bryne sine mål, men denne gangen var det Frode Larsen og ikke Haraldur Björnsson som stod bakerst for de blåkledde.

Mot slutten av førsteomgang, på stillingen 2-1 til hjemmelaget, kastet en medspiller ballen tilbake til Frode Larsen i Sarpsborg-buret.

Istedenfor å skyte ballen fremover på første berøring, valgte han å dempe ballen. Det er da han kanskje viser litt av hvorfor han er målvakt og ikke stjernespiss.

Med en dårlig førstetouch får Larsen plutselig dårlig tid, fordi Kai Risholt stormet mot han.

Keeperen prøvde så å smelle ballen vekk, men den gikk istedet rett til værs. Den påfølgende hodeduellen med forsvareren vinner Kai Risholt, og hodestøtet sendte ballen i en bue over målvakten som ikke har kommet seg tilbake på streken.

Les også: Disse tyske EM-tårene var «falske»

Sarpsborg08 kaller selv episoden «en uheldig inngripen av Frode Larsen» på sine hjemmesider.

– Jeg gjør en feil den kampen. Resten av kampen spiller jeg feilfritt, så det var litt surt at det ble baklengsmål akkurat der, sier Frode Larsen selv til tv2.no

Selv er Larsen usikker på om han vil kalle det en tabbe, selv om han vedgår at situasjonen kunne vært håndtert bedre.

– Det er mange ting som skjer der som gjør at det ikke er så lett, mener sisteskansen.

Larsen stod inne og ventet på at Sarpsborg-spilleren med innkastet skulle kaste oppover på banen siden det var kort tid til pause. Dermed ble Larsen litt overrumplet av lagkameraten, men han vil ikke skylde på han.

– Jeg prøver å ta to touch og når jeg da skal skyte ballen oppover så går den mer opp enn frem, og i tillegg tar vinden tak i ballen og fører den tilbake mot vårt mål, sier Larsen som ikke har opplevd noe lignende tidligere.

TV 2 Play: Se alle målene fra kampen