Miki Roqué (Foto: realbetisbalompie.es/)
Miki Roqué (Foto: realbetisbalompie.es/)

Vil hedre død lagkamerat for tredje mesterskap på rad

Spania vant for Antonio Puerta i 2008 og Dani Jarque i 2010. Denne gangen vil Sergio Busquets vinne for Miki Roqué.

Spanias midtbanestjerne Sergio Busquets spilte sammen med den avdøde Real Betis-spilleren Miki Roque i klubben Lleida.

I et åpent brev publisert av det spanske fotballforbundet tidligere i uken skrev Busquets følgende:

- Etter å ha hørt de tragiske nyhetene om min lagkamerats død vil jeg gi all min støtte og styrke til familien og vennene til Miki Roque. En stor person er borte. En stor idrettsutøver, et eksempel for alle, men først og fremst en stor lagkamerat, som jeg delte mange stunder med som jeg aldri vil glemme.

Les også: Spania vil vinne for Roque

Den nåværende Barcelona-spilleren vil nå gjøre alt han kan for å vinne EM, og ettersom uttalelsene kom forut for kampen mot Portugal er allerede ett hinder ute av veien.

- Etter å ha reagert med sjokk og skjønt hvor urettferdig livet er, har jeg nå bare en tanke. Det er å gjøre alt som er mulig for å dedisere denne triumfen,. som vi alle kjemper for, til ham, avslutter midtbanespilleren.

Hyllet Puerta i 2008
Dersom det blir spansk triumf i Kiev søndag kan det meget godt hende at Busquets kommer til å stille med en T-skjorte dedisert sin avdøde lagkamerat, slik Sergio Ramos gjorde det for Antonio Puerta under EM i 2008.

Artikkelen fortsetter under bildet

HYLLET VENNEN: Sergio Ramos og Fernando Torres med den forgjettede EM-pokalen.  (Foto: Frank Augstein/AP)
HYLLET VENNEN: Sergio Ramos og Fernando Torres med den forgjettede EM-pokalen. (Foto: Frank Augstein/AP)

«Du er alltid med oss» var budskapet tidligere Sevilla-spiller Sergio Ramos hadde på T-skjorten den gangen. Den nåværende Real Madrid-spilleren var i sine Sevilla-dager lagkamerat med Antonio Puerta, som falt om i en seriekamp mot Getafe i august 2007 og døde like etterpå.

Les også: Hyllet død lagkamerat

Dani Jarque i 2010
To år senere var det Andrés Iniesta sin tur til å ha på seg en T-skjorte med et tydelig budskap. «Dani Jarque siempre con nosotros» (Dani Jarque er alltid med oss), stod det på T-skjorten matchvinneren i VM-finalen viste til en hel verden da han senket Nederland i finalen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Iniesta (Foto: GABRIEL BOUYS/Afp)
Iniesta (Foto: GABRIEL BOUYS/Afp)

Dani Jarque døde den 8. august 2009 av hjertesvikt mens han var på treningsleir med Espanyol. Under ett år senere ble han hedret av sine spanske venner og etter kampslutt i Johannesburg var det en tydelig rørt Iniesta som ble intervjuet.

- Det er helt utrolig. Både måten det ble gjort på, og hvor mye det kostet oss. Vi har jobbet lenge mot dette. Det har vært vanskelige øyeblikk, men dette skal vi glede oss over, sa matchvinneren den gangen.

Les også: Her hyller Iniesta Dani Jarque

Så gjenstår det å se om Spania nok en gang kan vinne for en avdød landsmann.