Aldri har homoparaden i Oslo vært større enn i år. Lørdag deltok rundt 12.000 mennesker i opptoget, hvor AUF-leder Eskil Pedersen og representanter for de andre ungdomspartiene gikk i front.

Det er første gang at alle de politiske ungdomsorganisasjonene i Norge samler seg om det karakteristiske regnbueflagget.

LES OGSÅ: Første Gay Pride-parade på Cuba

– Dette tar vi som en bekreftelse på at alle, både befolkningen og politikere, støtter opp under det vi fokuserer på under årets festival – at alle har rett til en god ungdomstid, uansett om de er homo, hetero, bifil eller transperson, sier styreleder i Skeive dager, Helle Christin Nyhuus.

KrFU med under regnbuen

Spesielt var hun glad for å se representanter fra KrFU og Fremskrittspartiets ungdom støtte opp om opptoget.

LES OGSÅ: KrF vil avlyse kampen mot homoekteskap

– Det vi har sett i dag, er et politisk generasjonsskifte. Når absolutt alle partiers ungdomsledere, Kristelig folkepartis ungdom og Fremskrittspartiets ungdom inkludert, stiller i paraden, betyr det enormt mye for ungdom som sliter med å akseptere sin egen identitet og seksualitet, sier Nyhuus.

I tillegg til at lederen i Kristelig Folkepartis Ungdom, Elisabeth Løland deltok, var også nestformann Erik Tørrisen i Fremskrittsparties ungdom med.

Se video med ungdomspolitikere som deltok (Reporter: André Dale Fiskerstrand):

Dobbelt så stort som i fjor

Politiet i Oslo anslår at rundt 12.000 mennesker gikk i paraden lørdag, som startet på Grønland og endte i Skeive dagers festivalpark i Spikersuppa.

Det er i tilfelle dobbelt så mange deltakere som i fjor.

LES OGSÅ: Homoaktivist brutalt banket opp i EM-vertsland

I tillegg til lederne for ungdomspartiene, deltok barne-, likestillings- og inkluderingsminister Inga Marte Thorkildsen (SV) i opptoget.

Og noen greidde også å unne annet enn homopolitikk og likestillingskamp en tanke på vei gjennom hovedstadsgatene lørdag:

«Så drømmemannen da jeg gikk i homoparaden nå. Ganske klisje å finne type der, men men. Ta kontakt!:)», skriver AUF-leder Eskil Pedersen på sin Twitter-profil.

(TV 2/NTB)