Maria, hennes mann og sønn Lucas (3) var på vei til flyplassen i Kusadasi i Tyrkia for å reise hjem til Danmark torsdag da de oppdaget en liten bylt liggende på gaten i solsteiken.

– Vi satt i en taxi da vi kikket ut på noe til høyre. Det lå en rosa liten bylt oppi en veske helt ute i veikanten hvor solen bare strålte ned. Hun lå og bakte, forteller en rystet Marie til ekstrabladet.dk.

Familien ba taxisjåføren kjøre tilbake. De følte at de måtte sjekke om det var et barn de hadde sett.

NAVLESTRENG: Litt papir var viklet rundt navlestrengen. (Foto: Privat)

– Vi var helt nervøse for å gå ut av bilen. Var det liv i barnet? Det var jo over 40 grader, og bylten lå i solsteken, forteller hun.

Men Maria tok instinktivt bylten opp til seg. Der så hun en helt nyfødt liten jentebaby. Hodet var fortsatt blodig, og navlestrengen nylig klippet av. Jenta var nok ikke mer enn ett døgn gammelt, anslår Maria som selv er sosialarbeider og gravid i 31. uke.

– Moren hadde pakket henne inn i rosa tøy og lagt et teppe omkring henne. Hun var virkelig varm, så jeg skyndte meg å få henne inn i bilen og ba sjåføren ta på aircontitionen. Men det var ikke liv i henne.

Fikk melkespreng

Mannen, Kent, kom med kaldt vann som de kjølte ned hodet hennes med, men hun reagerte fortsatt ikke,

– Da kjente jeg at det sprengte på i brystene, forteller Maria. Hun var redd for å bryte noen kulturelle regler, så hun spurte drosjesjåføren om det var greit om hun la barnet til brystet.

– Han nikket og sa selvfølgelig, så da skyndte jeg meg å legge henne til, sier Maria.

SOVER: Den nyfødte jenta var max ett døgn gammel da Maria og mannen hennes fant henne. (Foto: Privat)

Det tok litt tid, men etter en stund begynte den lille jenta å drikke. Etter at hun fikk i seg næring livnet hun til.

– Det var liv i øynene hennes. Hun kikket rundt seg, og vi tenkte «i all verden». Hun var fortsatt blodig, og papir om navlestrengen. Det er nok en mor som har vært maktesløs og gjort sitt beste, sier Maria.

Gråter og gråter

Selv om det kan være over intimgrensen å amme andres barn, syntes Maria det var helt naturlig.

– Faktisk tok jeg det ganske pent helt til jeg måtte gi henne fra meg, sier hun.

– Det føltes ikke bra i det hele tatt å gi henne fra meg. Hun våknet jo og kikket meg i øynene, og nå har jeg grått siden, sier Maria til tv2.no.

Holder kontakt

Den lille jenta ble levert til politiet og senere overlevert til barnevernsmyndighetene i Tyrkia. Maria føler seg trygg på at hun blir godt ivaretatt.

– Jeg har snakket med dem hver dag, og de sier jeg bare må ringe og at jeg kan komme på besøk hvis jeg vil, forteller Maria som nå er tilbake i Danmark.

Sakte, men sikkert har det gått opp for henne at hun trolig har reddet livet til jenta. Det at hun fikk i gang melkeproduksjonen to måneder før hun selv skulle føde kan ha vært livsviktig for den nyfødte jenta som fikk så brutal start på livet.

Den lille Jenta har fått navnet Ceren, og vil trolig bli adoptert bort med tiden.

NYFØDT: Hodet til jenta var fortsatt blodig etter fødselen. (Foto: Privat)