– Det er riktig at jeg har fått en forespørsel om det. Dersom nominasjonskomiteen kommer til at det er ønskelig, så er jeg villig til å stille opp, sier Inge Lønning til Bergens Tidende.

I dag har Høyre tre representanter fra Hordaland. Leder Erna Solberg er selvskreven på førsteplassen, Øyvind Halleraker kommer trolig til å ta andreplassen mens kampen om tredjeplassen så ut til å skulle foregå mellom de to bergenserne Peter Christian Frølich og Sigurd Hille.

Nå kan det se ut som de må vike plassen for Inge Lønning etter at Senior Høyre har lansert Lønning som kandidat.

Lønning vil være 75 år når valget avholdes i september 2013. Blir han valgt, vil han trolig bli den eldste politikeren på Stortinget.

LES OGSÅ: Takker av på Stortinget

Den eldste i dagens storting er Arne L. Haugen (72) som representerer Arbeiderpartiet fra Sør-Trøndelag. Han tar ikke gjenvalg. Det gjør heller ikke den nest eldste Lars Myraune (H) fra Nord-Trøndelag (67), mens Svein Flåtten (67) som representerer Høyre fra Vestfold ønsker en ny periode.

– En av grunnene til at jeg synes det er verdt å ta henvendelsen på alvor, er at jeg synes den godt voksne delen av befolkningen er for dårlig representert på Stortinget, sier Lønning.

Da Stortinget kom sammen etter valget i 2009 var gjennomsnittsalderen 46,2 år, og bare to av de 169 var over 65 år. I tillegg var det 13 represententer som var i aldersgruppen 60 - 64 år, ved denne periodens begynnelse.

Han satt på Stortinget i perioden 1997 - 2009 for Høyre fra hovedstaden. I sin andre periode var han visepresident i Stortinget, mens an ble den siste presidenten i Lagtingets historie (2005 - 2009). Lønning er professor i teologi og har vært rektor ved Universitetet i Oslo.

Ved forrige valg var Høyre nær ved å ta fire mandater fra Hordaland. Med dagens meningsmålinger vil Høyre kunne ha mulighet til seks mandater fra fylket.

LES OGSÅ: Historisk bunnrekord for SV

(TV 2/NTB)