Søndag kveld møtes Viking og Rosenborg til rundens hovedkamp på Viking Stadion. Kampen er den tredje på en uke for bortelaget, og skal en tro TV 2s fotballekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er det meget viktig for Rosenborg-trener Janne Jönsson å få med seg et resultat fra Stavanger.

- Forrige helg sa jeg at de to neste ukene ville bli avgjørende. Da hadde man et kampprogram med Strømsgodset hjemme, Molde i cupen, Viking borte og så Molde hjemme igjen neste søndag. De fire kampene ville bestemme mye av høsten, og nå har de begynt dårlig, sier den tidligere RBK-spilleren.

RBK fikk nemlig kun med seg det ene poenget i hjemmeoppgjøret mot serieleder Strømsgodset forrige helg, mens det ble cup-exit etter 3-4-tap mot Molde onsdag.

Les også: Wolff Eikrem knuste RBKs cupdrøm
Les også: Strømsgodset snytt for straffe og to viktige poeng

Det er varslet et styremøte i trønderklubben 9.juli, der den sportslige biten av klubben vil bli et sentralt tema. Mini tror resultatet i de to neste kampene blir meget avgjørende for forutsetningene for dette møtet.

- De tok kun ett poeng mot Godset og ble utslått av Molde. Nå har de en tøff bortekamp mot Viking og så Molde igjen. Etter Molde-kampen neste søndag tror jeg man vet veldig mye hva som vil bli duskutert på møtet 9.juli. men vinner de borte mot Viking og så mot Molde, så er plutselig alt bare gull og grønne skoger igjen, sier han.

Jönssons har en plan
Mange har slitt med å se en tydelig plan bak spillet Rosenborg har levert denne sesongen, men Mini er klar på at svensken har en plan.

- Selvfølgeig har Janne Jönsson en plan. Han ønsker for eksempel at når Micke Dorsin har ballen på venstrebacken, så skal han ha et visst oppspillspunkt. Det har av og til gått direkte opp på Rade Prica som skal legge igjen på en midtbanespiller. Så selvfølgelig ønsker og vil han, men problemet er gjennomføringskraften. De må få til å gjøre dette i kamp. Og så kan man selvfølgelig diskutere om det er en god eller dårlig plan, men Janne har jo en plan på hvordan de skal opptre framover, sier Mini.

Mini påpeker også et vesentlig problem ved Rosenborg-laget. Tempo.

- Hva de må gjøre? De må få mer fart på beina. Vi så jo når de spilte mot Molde her på onsdag, så så vi at Molde var bare utrolig mye kjappere i beina. Jeg vil påstå at seks-sju av Molde-spillerne som var utpå der løper ifra stort sett alle Rosenborg-spillerne som var utpå der. Og selv om fotball ikke bare handler om å løpe rett fram med beina, så er jo det en god egenskap å ha, sier den tidligere lynvingen.

Hvordan tror du det går mot Viking? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!